Λαγκάρντ: Δεν μάθαμε τίποτα καινούριο από τη συνάντηση με τον Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Δεν μάθαμε τίποτα καινούριο από τη συνάντηση με τον Βαρουφάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιτάχυνση των διαδικασιών ζήτησε η Κριστίν Λαγκάρντ από την ελληνική κυβέρνηση, όπως και λεπτομερείς προτάσεις, προκειμένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις.

«Το θέμα είναι να γίνει όλη η δουλειά που πρέπει και όχι μόνο να φτάσουμε γρήγορα στο τέλος», πρόσθεσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, κατά την οποία αποκάλυψε ότι στη συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο.

Συγκεκριμένα, αν και νωρίτερα χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη, όταν ρωτήθηκε για το αν προέκυψε κάτι νέο, ή αναπάντεχο, στο θέμα της Ελλάδας, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε «δεν μάθαμε τίποτα το οποίο δεν ξέραμε ήδη».

«Δουλειά του υπουργού Οικονομικών, όπως γνωρίζουμε και οι δύο, και των ομάδων μας, είναι να φτάσουμε βαθιά στην ανάλυση, να κοιτάξουμε τα νούμερα, να αξιολογήσουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει, να κάνουμε μερικές υποθέσεις για την ανάπτυξη, τα φορολογικά έσοδα ή τις δαπάνες και στη συνέχεια να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε η διευθύντρια του Ταμείου.

Νωρίτερα, είχε εξηγήσει ότι στόχος παραμένει η αποκατάσταση της σταθερότητας, η εξασφάλιση της ανάκτησης, διασφαλίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κυρίαρχη στη χρηματοδότησή της και στην οικονομική της ανάπτυξη.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την πλευρά του επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν περιμένει κάποια μεγάλη εξέλιξη για την Ελλάδα, στο Eurogroup της 24ης Απριλίου. «Φαίνεται ότι στη Ρίγα δεν θα υπάρξει λύση», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ