Διαπραγματεύσεις στο Brussels Group -Τα 4 αγκάθια - iefimerida.gr

Διαπραγματεύσεις στο Brussels Group -Τα 4 αγκάθια

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά την Αθήνα για επίτευξη συμφωνίας ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου η συνεδρίαση του Brussels Group.

Στο τραπέζι της συζήτησης, η οποία γίνεται σε καλό κλίμα, έπεσαν σήμερα τα μακροοικονομικά και τα δημοσιονομικά στοιχεία. «Η συζήτηση που γίνεται είναι αναλυτική και παραγωγική», τονίζουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τέσσερα σημεία «αγκάθια», με μεγαλύτερο τα εργασιακά. Για τα υπόλοιπα, η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι μπορούν να αρθούν τα εμπόδια επιδεικνύοντας τη μέγιστη ευελιξία. Τα άλλα τρία αγκάθια είναι το ασφαλιστικό, με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης να εκτιμούν ότι το θέμα μπορεί να λυθεί βάζοντας φρένο στις πρόωρες συντάξεις, για τις ιδιωτικοποιήσεις στόχος είναι τα έσοδα να πηγαίνουν για τη στήριξη των αποθεματικών των δημόσιων ταμείων, ενώ τέλος για το ΦΠΑ τόνιζαν ότι το θέμα είναι περίπλοκο και αναζητούνται νομικές φόρμουλες.

Η ελληνική αντιπροσωπεία εκπροσωπείται από τους Θεοχαράκη, Χουλιαράκη και Παναρίτη, ενώ η συνάντηση πραγματοποιείται στη βίλα Σαΐντ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Ελλάδα και εξετάζεται από τους θεσμούς με στόχο να εκταμιευτεί σύντομα η δόση των 7,2 δις ευρώ για να πάρει «ανάσα» η ελληνική οικονομία μιας και η ρευστότητα της χώρας τελειώνει και ο χρόνος πιέζει.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μ. Αντρέεβα τόνισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, στο οποίο θα γίνει γενική αποτίμηση της κατάστασης από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στις 9 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει και το σχετικό γεύμα εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ