Συνάντηση Κέρι- Κοτζιά τη Δευτέρα -Τι θα συζητηθεί - iefimerida.gr

Συνάντηση Κέρι- Κοτζιά τη Δευτέρα -Τι θα συζητηθεί

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, θα συναντήσει τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας- Ρωσίας, η κατάσταση στην Κύπρο, τα ελληνοτουρκικά αλλά και ο νόμος για την κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου θα τεθούν στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Το τελευταίο ζήτημα μάλιστα και η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού προκάλεσε εντονότατο διάβημα του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα κατόπιν εντολής - σύμφωνα με πηγή του ανταποκριτή του Mega στις ΗΠΑ - του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Κοτζιάς θα συναντήσει ακόμη τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Σούζαν Ράις, ηγετικά μέλη της Γερουσίας και της Βουλής, τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ, Μάθιου Νίμιτς, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, την ηγεσία της Αμερικανο-εβραϊκής επιτροπής, ηγετικούς παράγοντας της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και εκπροσώπους think tank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζον Κέρι Νίκος Κοτζιάς Σάββας Ξηρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ