Στρατούλης: Θα περιορίσουμε τις προκλητικές εθελούσιες εξόδους σε τράπεζες και ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

Στρατούλης: Θα περιορίσουμε τις προκλητικές εθελούσιες εξόδους σε τράπεζες και ΔΕΚΟ

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγούν τα κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έδωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι θα μπουν στο στόχαστρο οι προκλητικές εθελούσιες έξοδοι, σε τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ.

«Η κυβέρνησή μας έχει δεσμευτεί ότι δεν θα θίξει θεμελιωμένα, κατοχυρωμένα δικαιώματα εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα παιδιά, ατόμων με αναπηρία, εργαζομένων σε βαρέα ανθυγιεινά και ασφαλισμένων πριν από το 1983», τόνισε ο κ. Στρατούλης μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις μειωμένες συνταξιοδοτήσεις, καθώς, όπως τόνισε, βρισκόμαστε στον μέσο ευρωπαϊκό όρο. «Εξάλλου, από το στοιχεία του Ηλιος προκύπτει ότι μόνο το 11% των συντάξεων γήρατος είναι οι λεγόμενες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ο ελληνικός λαός δεν μας ψήφισε για να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Δεν έχουμε εντολή να βάλουμε το κεφάλι των ανθρώπων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης στη λαιμητόμο», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης, αναφέροντας ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές ήταν στην ατζέντα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ακόμη, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι άμεσα θα περιοριστούν οι «προκλητικές εθελούσιες εξόδους σε τράπεζες ή ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ», οι οποίες όπως τόνισε οδήγησαν σε μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία. «Προς αυτή την κατεύθυνση έχω δώσει εντολή να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες οικονομικές μελέτες, έτσι ώστε να καταγραφούν οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των τραπεζών και να αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που προβλέπει ο νόμος», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ