Η ατάκα Σόιμπλε που εκνεύρισε τους Γάλλους: Θα χαίρονταν αν κάποιος τους επέβαλε μεταρρυθμίσεις, αλλά έχουμε δημοκρατία - iefimerida.gr

Η ατάκα Σόιμπλε που εκνεύρισε τους Γάλλους: Θα χαίρονταν αν κάποιος τους επέβαλε μεταρρυθμίσεις, αλλά έχουμε δημοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργή προκάλεσε στη Γαλλία ένα σχόλιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προχθεσινή του ομιλία στις ΗΠΑ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη δυσφορία του για την αργοπορία της Γαλλίας να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, μια αποστροφή του ήταν αρκετή για να... βγάλει από τα ρούχα τους τους Γάλλους πολιτικούς.

«Οι φίλοι μου, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν έχουν να πουν πολλές ιστορίες για το πόσο δύσκολο είναι να πείσεις το κοινοβούλιο και τον λαό ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Η Γαλλία θα ήταν χαρούμενη αν κάποιος πίεζε το κοινοβούλιό της να ψηφίσει σκληρές μεταρρυθμίσεις, αλλά έχουμε δημοκρατία...».

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης άσκησαν δριμεία κριτική στον Γερμανό πολιτικό, ενώ, την Παρασκευή ήρθε και η ευγενική, αλλά γεμάτη χολή απάντηση από τον Γάλλο ομόλογό του.

«Η Γαλλία απεχθάνεται να την εξαναγκάζουν», απάντησε ο Σαπέν σήμερα, θέλοντας όπως είπε να απαντήσει «φιλικά» στον ομόλογό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ