Ο Παπανδρέου έχασε την βασίλισσά του: Παραιτήθηκε η πιο παλιά του συνεργάτις Ρεγγίνα Βάρτζελη - iefimerida.gr

Ο Παπανδρέου έχασε την βασίλισσά του: Παραιτήθηκε η πιο παλιά του συνεργάτις Ρεγγίνα Βάρτζελη

PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή της υπέβαλε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Η παραίτησή της έγινε αποδεκτή και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής ανήρτησε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια την απόφαση για τη λύση της υπαλληλικής σχέσης της Ρεγγίνας Βάρτζελη -Δρακοπούλου, η οποία κατείχε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Γραφείο του πρώην Γιώργου Παπανδρέου. Οι λόγοι που υπέβαλε την παραίτησή της δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη.

Η «βασίλισσα» – λόγω ονόματος και σχέσης με τους Παπανδρέου– Ρεγγίνα, όπως την αποκαλούσαν επί χρόνια, ήταν η πιο παλιά συνεργάτις του Γιώργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε διαφωνήσει από την αρχή με το εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού να ιδρύσει νέο κόμμα, το Κίνημα.

Διετέλεσε διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ήταν για πάνω από 2 δεκαετίες το δεξί χέρι του Γ. Παπανδρέου. Με σπουδές στη Νομική, εργάστηκε ως δικηγόρος στο Μετοχικό Ταµείο Στρατού, όταν την ανακάλυψε ο πρώην Πρωθυπουργός και έκτοτε δεν «ξεκόλλησε» από το πλευρό του. Εκτός από μια περίοδο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Δεν δίσταζε να έρχεται σε σύγκρουση μαζί του.

Το βράδυ της εκλογικής ήττας του 2007, είχε πει στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Να κάνετε ό,τι δεν θα σας κάνει να µετανιώσετε αργότερα... Ως Παπανδρέου».

Τον Ιούνιο του 2011, όταν έμαθε το τηλεφώνημα του τότε Πρωθυπουργού στον Αντώνη Σαμαρά με το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε τηλεφωνικώς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραλίγο να πάθει αποπληξία. Γύρισε στο γραφείο της και αυτήκοοι μάρτυρες έλεγαν ότι ο Παπανδρέου τα άκουσε για τα καλά.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014, όταν έμαθε ότι ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να κάνει κόμμα, του εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ