Αβραμόπουλος: Να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες στο μεταναστευτικό τα κράτη μέλη της ΕΕ - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος: Να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες στο μεταναστευτικό τα κράτη μέλη της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες στο θέμα της μετανάστευσης υπογράμμισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «ήλθε η ώρα να δείξουν αλληλεγγύη, ενεργοποιώντας τους απαραίτητους πόρους, ιδιαίτερα όταν υπάρχει σημαντική εισροή μεταναστών στα εξωτερικά μας σύνορα, όπως συμβαίνει σήμερα με την Ιταλία και την Ελλάδα».

Ο κ. Αβραμόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψή στο Μαρόκο στο πλαίσιο των επαφών του με γειτονικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αντιμετωπίζουν αυξανόμενες ροές παράτυπων μεταναστών. Μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Mohamed Hassad και τον Υπουργό Μετανάστευσης κ. Anis Birou δήλωσε: «Το Μαρόκο είναι σημαντικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης της ασφάλειας. Στην Ευρώπη, περισσότεροι από 10,000 μετανάστες διασώθηκαν από την περασμένη Παρασκευή με τη συμμετοχή της Frontex και της κοινής συνοριακής επιχείρησης «Τρίτων». Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στη Μεσόγειο επιδεινώνεται. Ολοι μαζί πρέπει άμεσα να συνεννοηθούμε και να βρούμε λύσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία με τους γείτονές μας και το Μαρόκο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει η ίδια αποφασιστικότητα και στις άλλες χώρες που θα επισκεφθώ το επόμενο διάστημα»δήλωσε ο κ.Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Η Επιτροπή είναι εδώ για να στηρίξει τα κράτη μέλη και τους φίλους γείτονές μας. Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή της πολιτικής μας. Η Ευρώπη κάνει τη δουλειά της. Eχουμε ήδη λάβει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Μέχρι το τέλος Μαΐου η Ευρώπη, για πρώτη φορά, θα έχει μια ολοκληρωμένη, ολιστική πολιτική για τη μετανάστευση. Οπως σας ανέφερα, η Ευρώπη επιτελεί το καθήκον της είναι, ωστόσο, στο χέρι των κρατών μελών να την εφαρμόσουν. Και κάτι άλλο. Εχει μεγάλη σημασία να μοιράζονται οι ευθύνες και βέβαια να υπάρχει αλληλεγγύη.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αβραμόπουλος ΕΕ μετανάστευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ