Μοσκοβισί: Χρεοκοπία αν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Χρεοκοπία αν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμεση συμφωνία με τους δανειστές ζήτησε ο Πιέρ Μοσκοβισί από την Ελλάδα, ώστε να μην έρθει αντιμέτωπη με την χρεοκοπία.

Με νέες του δηλώσεις αυτή τη φορά στους Financial Times, ο Επίτροπος Οικονομικών και Υποθέσεων της Κομισιόν επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πιθανότητες οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως η Ελλάδα καλείται να καταθέσει λεπτομερή λίστα μέχρι τις 11 Μαΐου.

«Θα έχουμε δύο σημαντικές συναντήσεις. Το πρώτο Eurogroup στην Ρίγα στις 24 Απριλίου δεν πρέπει να πάει χαμένο, θα είναι μία χρήσιμη συνάντηση όπου θα διαπιστώσουμε τι πρόοδος έχει σημειωθεί. Η επόμενη είναι στις 11 Μαΐου όπου σίγουρα θα είναι και η καθοριστική», ανέφερε.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο Grexit τόνισε πως η πραγματοποίησή του θα σημαίνει πως το ευρώ δεν θα είναι πια ένα ενιαίο νόμισμα.

«Σε αυτή την περίπτωση το ευρώ θα είναι πιο αδύναμο για αυτό θέλουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης», υπογράμμισε, λέγοντας παράλληλα πως το Grexit δεν είναι προς όφελος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης ούτε του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιερ Μοσκοβισί grexit Χρεοκοπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ