O Λάνθιμος επέστρεψε και κερδίζει τους προβολείς: Στις Κάννες η νέα του ταινία «The Lobster» [εικόνες] - iefimerida.gr

O Λάνθιμος επέστρεψε και κερδίζει τους προβολείς: Στις Κάννες η νέα του ταινία «The Lobster» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, 17 χρόνια μετά τον Χρυσό Φοίνικα του Θόδωρου Αγγελόπουλου με το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα».

O Λάνθιμος επέστρεψε και κερδίζει τους προβολείς: Στις Κάννες η νέα του ταινία «The Lobster» [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Είναι μια από τις πιο αλλόκοτες ταινίες του διαγωνιστικού μας προγράμματος» δήλωσε ο Τιερί Φρεμό, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών για το «The Lobster» την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής είναι οι αδελφοί Τζοελ και Ηθαν Κοέν.

O Λάνθιμος επέστρεψε και κερδίζει τους προβολείς: Στις Κάννες η νέα του ταινία «The Lobster» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

(Ο Γιώργος Λάνθιμος με τους πρωταγωνιστές του στα γυρίσματα)
Η ανακοίνωση του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος του 68ου Φεστιβάλ Καννών επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που ήθελαν τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Lobster» να διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα, ανάμεσα στις περίπου 20 ταινίες που θα διαγωνιστούν, ως η πρώτη ελληνική ταινία 17 χρόνια μετά το 1998 που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος συμετείχε στο διαγωνιστικό και πήρε το Χρυσό Φοίνικα για το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα».
To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου 2015.

O Λάνθιμος επέστρεψε και κερδίζει τους προβολείς: Στις Κάννες η νέα του ταινία «The Lobster» [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Στο φιλμ του Λάνθιμου πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Βάις, η Λέα Σεϊντού, ο Τζον Σι Ράιλι, ο Μπεν Γουίσο, η Ολίβια Κόλμαν καθώς και οι Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια.

O Λάνθιμος επέστρεψε και κερδίζει τους προβολείς: Στις Κάννες η νέα του ταινία «The Lobster» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Βρετανίας. Η υπόθεση τοποθετείται σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μοναχικοί άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Λάνθιμος κάννες The Lobster
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ