Ρέγκλινγκ: Δεν φταίνε τα Μνημόνια για την πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Δεν φταίνε τα Μνημόνια για την πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι δύσκολο, αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά ώστε να φτάσουμε σε μία λύση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Ρέγκλινγκ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά στην Ευρώπη, όχι μόνο στη Γερμανία. Η Γερμανία, ως μεγαλύτερη χώρα της Ευρωζώνης, έχει μια ειδική ευθύνη, αλλά και οι 18 χώρες προσπαθούν να βρουν μία λύση μαζί με την Ελλάδα. Θα υπάρξει ακόμα μία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Είναι δύσκολο, αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά ώστε να φτάσουμε σε μία λύση».

Ερωτηθείς για το βαρύ τίμημα που έχει πληρώσει η Ελλάδα για την ευρωπαϊκή βοήθεια, απάντησε ότι δεν συμφωνεί με το ότι το πρόγραμμα είναι υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Η προσαρμογή στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτη. Στα 10-20 χρόνια προ κρίσης αναπτύσσονταν μείζονες ανισορροπίες στην Ελλάδα, όπως μεγάλα ελλείμματα στο ισοζύγιο πληρωμών, άνοδος του κόστους παραγωγής κατά 40% περισσότερο από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, μεγάλες απώλειες στην ανταγωνιστικότητα κ.λπ. Τέλος, το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε το 15% του ΑΕΠ, ώστε να προκύψει μια τεράστια ανάγκη προσαρμογής. Δυστυχώς, αυτή η πτώση στα εισοδήματα ήταν αναπόφευκτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλάους Ρέγκλινγκ Ελλάδα ευρώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ