Η βόμβα Βαρουφάκη γκρεμίζει το Χρηματιστήριο! -Απώλειες άνω του 2% - iefimerida.gr

Η βόμβα Βαρουφάκη γκρεμίζει το Χρηματιστήριο! -Απώλειες άνω του 2%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε άνοδο άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, την οποία διατήρησε μέχρι περίπου τη 1 το μεσημέρι.

Εκείνη ακριβώς την ώρα, που συνέπεσε με την κοινή συνέντευξη Τύπου των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Αναστασιάδη, ο Γενικός Δείκτης άρχισε να χάνει τα κέρδη του και σταδιακά γύρισε σε αρνητικό πρόσημο, με ρευστοποιήσεις κυρίως -πού αλλού;- στις τράπεζες.

Λίγο μετά έγιναν γνωστές και οι δηλώσεις Βαρουφάκη περί αθέτησης πληρωμών στους δανειστές, αν χρειαστεί, και ο κατήφορος άρχισε... Αυτή την ώρα (15:15) ο Δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του -2,47%, ευρισκόμενος στις 733,75 μονάδες.

Ετσι κι αλλιώς, πάντως, τα δεδομένα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους της δεν έχουν αλλάξει, καθώς συνεχίζει να επικρατεί αβεβαιότητα για το κατά πόσο μπορεί να βρεθεί λύση σύντομα και να ανοίξουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας.

Οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη των συζητήσεων δίνουν και παίρνουν, όπως άλλωστε δίνουν και παίρνουν και τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας ή Grexit, με Ευρωπαίους ανώτατους αξιωματούχους να εκφράζουν όλο και πιο έντονα αμφιβολίες για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση είναι σε θέση να προχωρήσει σε γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ