Εκτακτη συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον - iefimerida.gr

Εκτακτη συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτακτη μη προγραμματισμένη συνάντηση είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών με την επικεφαλής του ΔΝΤ. H συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά και όπως αποκαλύπτουν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Συστάσεις στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να υπάρξει άμεσα συμφωνία για το μέλλον χρηματοδότησης της χώρας, απηύθυνε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ.

Η συνάντηση στην Ουάσιγκτον δεν ήταν προγραμματισμένη, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το πρωινό δημοσίευμα των FT, που έκανε λόγο για αίτημα της κυβέρνηση να παραταθεί η δόση του Μάη προς το ΔΝΤ, ενώ, η ίδια η Λαγκάρντ έστειλε αυστηρό μήνυμα τονίζοντας ότι καμία χώρα δεν έχει καθυστερήσει δόση και προειδοποίησε την Ελλάδα πως ενδεχόμενη σκέψη περί καθυστέρησης στην καταβολή των δόσεων προς το ΔΝΤ δεν θα ήταν συνετή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ