Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έρχεται με ορμή στην Αθήνα - iefimerida.gr

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έρχεται με ορμή στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

4 ημέρες, 20 χορογραφίες, από 7 χώρες: Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού θα είναι σαρωτικό και θα καθηλώσει την Αθήνα στο Γκάζι, στο Σύγχρονο Θέατρο.

Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην “ Άνοιξη!” και στους δημιουργούς που φέρνουν τα νέα στις πιο πρόσφατες τάσεις του σύγχρονου χορού και τους δίνει το βήμα να γνωστοποιήσουν την δουλειά τους στο Αθηναϊκό κοινό. Πόσες διατυπώσεις μπορεί να έχει η σύγχρονη χορογραφική σκέψη; Απειρες... Κάποιες απ' αυτές προσπαθεί να εξερευνήσει το Arc for dance Festival που τα τελευταία έξι χρόνια έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ χορευτών, χορογράφων, κοινού και Ευρωπαϊκών καλλιτεχνικών δικτύων παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ένα ευρείας κλίμακας κοινό.

 Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έρχεται με ορμή στην Αθήνα  | iefimerida.gr 0

Από τις 7 Μαΐου και για 4 μέρες το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού ξεκινά στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας (Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι). Είκοσι χορογράφοι με 20 αντίστοιχα έργα θα «παρελάσουν» εκεί. ΄Εργα που τα «ενώνει» η μικρή τους διάρκεια: κρατούν από 10 ΄ έως 40 ΄.
Ο λόγος για την ιδιωτική πρωτοβουλία που συνεχίζεται για 7η χρονιά «με πρόθεση να δώσει την ευκαιρία σε νέους αλλά και ώριμους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, φέρνοντας το Αθηναϊκό κοινό σε ουσιαστική επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης», σύμφωνα με τους εμπνευστές του.

 Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έρχεται με ορμή στην Αθήνα  | iefimerida.gr 1


«Η ονομασία του φεστιβάλ ARC (⌒) δημιουργήθηκε από την ανάγκη να γεφυρώσουμε τις καλλιτεχνικές δράσεις στο χορό και να δημιουργήσουμε έναν κοινό τόπο συνάντησης και συνύπαρξης με χορογραφίες μικρής κλίμακας (15' έως 40') που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό», αναφέρουν οι διοργανωτές του. «Στρέψαμε το ενδιαφέρον μας σε αυτής της κλίμακας έργα γιατί δεν υπήρχε κανένας φορέας ή αντίστοιχο φεστιβάλ μέχρι τότε που να έδινε κίνητρο σε νεώτερους δημιουργούς να προβάλουν την δουλειά τους, να συνυπάρχουν με άλλους καλλιτέχνες από το εξωτερικό αλλά και να δίνεται η ευκαιρία της καλλιτεχνικής ανάπτυξης στον χώρο του χορού».

 Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έρχεται με ορμή στην Αθήνα  | iefimerida.gr 2

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Ο βασικός κορμός των παραστάσεων απαρτίζεται από τρία μέρη. Παρόλ’ αυτά τα έργα είναι ισάξια μοιρασμένα στις 4 μέρες που θα διαρκέσει το φεστιβάλ. Ένα μέρος είναι οι παραστάσεις που επιλέχθηκαν από το δίκτυο Aerowaves, ένα δεύτερο είναι οι ανεξάρτητες χορογραφικές επιλογές με έργα από την Κύπρο και την Βραζιλία και το τρίτο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μέρος των παραστάσεων, είναι αυτό που απαρτίζεται από τις Ελληνικές παρουσίες.
Το φεστιβάλ φέτος δίνει βήμα στο πρώτο ολοκληρωμένο έργο του νέου χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου με τον τίτλο «Elvedon», καθώς και 12 μικρής διάρκειας χορογραφίες που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο ετήσιο χορογραφικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Dan.c.ce Unitiva σε συνεργασία με την χορογράφο Πατρίσια Απέργη στο studio DAN.C.CE.

 Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έρχεται με ορμή στην Αθήνα  | iefimerida.gr 3


Info:
Arc for Dance v.7
Ημερομηνίες: 7,8,9, και 10 Μαΐου 2015
Τόπος: Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι
‘Έναρξη παραστάσεων: 20:30
Τιμή εισιτηρίου : 13€

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεστιβάλ χορός Σύγχρονο Θέατρο Arc
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ