WSJ: Πολύ μακριά από συμφωνία Ελλάδα-δανειστές –Πιο κοντά η χρεοκοπία, ακόμη και το Grexit - iefimerida.gr

WSJ: Πολύ μακριά από συμφωνία Ελλάδα-δανειστές –Πιο κοντά η χρεοκοπία, ακόμη και το Grexit

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της προχωρούν εξαιρετικά αργά και είναι πολύ μακριά από το σημείο μια συμφωνίας. Αυτό υποστηρίζει η Wall Street Journal επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ οι δύο πλευρές πόρρω απέχουν μια συμφωνία, που θα επιτρέψει να εκταμιευτούν τα χρήματα του πακέτου διάσωσης. Και τούτο, παρότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι ξεμένει σύντομα από ρευστό αν δεν απελευθερωθεί ρευστό. Μια εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά την προοπτική της χρεοκοπίας της χώρας, ακόμη και εξόδου της από το ευρώ.

Η WSJ επικαλείται επίσης τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις ο οποίος τόνισε πως έχει γίνει μεν κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες όμως ξεκίνησαν πολύ αργά, ο χρόνος είναι λίγος και υπάρχει πολύ έδαφος ακόμη να καλυφθεί.

Η αμερικανική εφημερίδα, επισημαίνει την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα όπου θα συνέλθει ατύπως και η Ομάδα των Επτά προηγμένων βιομηχανικά χωρών, «όπου η Ελλάδα είναι πιθανό να κατέχει εξέχουσα θέση στην ημερήσια διάταξη».

Σημειώνει τέλος ότι ο Ντομπρόφσκις χαμήλωσε τις προσδοκίες για λύση του ελληνικού ζητήματος στο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα. «Η συνάντηση του Eurogroup στη Ρίγα θα είναι μια καλή ευκαιρία για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης των διαπραγματεύσεων έως τα τέλη Απριλίου» είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Wsj Χρεοκοπία grexit Βάλντις Ντομπρόφσκις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ