Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» τον ιστότοπο της Αγίας Εδρας - iefimerida.gr

Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» τον ιστότοπο της Αγίας Εδρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν τον δικτυακό τόπο της Αγίας Έδρας μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του Βατικανού έλαβε χώρα τη νύχτα της Δευτέρας θέτοντάς τον εκτός λειτουργίας έως το πρωί της Τρίτης.

Την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση ανέλαβε η ομάδα THT (Turk Hack Team), ενώ ένας από τους διαχειριστές της, ο οποίος φέρει το όνομα Ηρακλής, ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να ανακαλέσει τις δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων, απειλώντας μάλιστα ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν στην περίπτωση που το Βατικανό δεν απολογηθεί δημοσίως.

Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» τον ιστότοπο της Αγίας Εδρας | iefimerida.gr 0

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε χαρακτηρίσει, ανήμερα του Πάσχα των Ορθοδόξων, τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων 100 χρόνια πριν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως «την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα».

Στο μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα παραβλέψει τις απόψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σφαγή των Αρμενίων το 2015, την οποία ο πάπας χαρακτήρισε αυτή την εβδομάδα ως γενοκτονία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται αργότερα σήμερα να συζητήσει μία πρόταση ψηφίσματος με αφορμή την 100ή επέτειο από τη δολοφονία έως και 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων.

«Ό,τι απόφαση κι αν λάβουν, θα μπει από το ένα αφτί και θα βγει από το άλλο», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας προτού αναχωρήσει για μία επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ