Διαλέξεις, μουσική, εργαστήρια στο ΚΠΙΣΝ - iefimerida.gr

Διαλέξεις, μουσική, εργαστήρια στο ΚΠΙΣΝ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι θεματικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», συνεχίζονται, προσκαλώντας το κοινό αυτή την εβδομάδα να συμμετάσχει σε μία διάλεξη γύρω από το βιβλίο, ένα παιδικό εργαστήριο, αλλά και μία μουσική εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μέχρι και τις 17 Απριλίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το συλλογικό έργο τέχνης, αποτέλεσμα των εργαστηρίων Mixed Media Arts, που πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα Medea Electronique στο Κέντρο Επισκεπτών.

Μέσα από τις ανοιχτές εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, το κοινό έχει τη δυνατότητα να έρθει πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ, και να πάρει μια δυνατή «γεύση» από το αύριο του έργου, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 14 με 19 Απριλίου περιλαμβάνουν:


Συντήρηση Χάρτου: Όταν ο συντηρητής θεραπεύει τα καταπονημένα βιβλία – 17.04.2015, Ώρα 18.00
Ένα ταξίδι στο Τμήμα Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Παρουσίαση: Χριστίνα Τσαρουχά, Συντηρήτρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος


Ιστορία της τέχνης για παιδιά σε τρεις σταθμούς – 18.04.2015, Ώρα 11.00
Βλέποντας έργα σταθμούς της Αναγέννησης, τα παιδιά 6 με 12 ετών, συζητάνε και αναλύουν πώς κάθε καλλιτέχνης επηρεάζεται από τους προηγούμενους δημιουργούς και πώς η ιστορία της τέχνης είναι μία συνεχής δημιουργία δεσμών και ρήξεων.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου
Μαρία Παυλίδη


*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή


Ελληνική Οπερέτα: Η Πρώτη Αγάπη – 18.04.2015, Ώρα 19.00
Η Πρώτη Αγάπη του σημαντικότερου συνθέτη της αθηναϊκής οπερέτας Νίκου Χατζηαποστόλου, είναι η ρομαντική ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Ανήκει στη μειοψηφία των έργων του ρεπερτορίου της οπερέτας που δεν χαρακτηρίζεται από την επικράτηση του στοιχείου της φάρσας και ιδίως των περιπλοκών που προκύπτουν από τη συζυγική απιστία, αλλά από την αναπόληση της ρομαντικής αγάπης των δύο βασικών ηρώων, της Ντίνας και του Νίκου.

Σκηνοθετική επιμέλεια, διασκευή: Κωνσταντίνα Ψωμά
Μουσική διδασκαλία, πιάνο: Μιχάλης Παπαπέτρου
Διανομή: Μιχάλης Παπαπέτρου - Αφηγητής-Διανομέας τηλεγραφείου
Αγγελική Μαρινάκη - Χαρίκλεια-Πόπη- Ανθοπώλισσα
Χρήστος Λάζος – Μιχαλάκης
Χρήστος Κεχρής - Νίκος
Ειρήνη Αθανασίου - Ντίνα
Λυδία Αγγελοπούλου - Ρένα


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ