Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ το ταξίδι Καμμένου στη Μόσχα - iefimerida.gr

Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ το ταξίδι Καμμένου στη Μόσχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Στέητ Ντιπάρτμεντ ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη διάσκεψη «Διεθνής Ασφάλεια - Προκλήσεις και Προοπτικές» στη Μόσχα σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη.


Η Ουάσινγκτον, αλλά και το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν με επιφυλάξεις το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Ρωσία. Μάλιστα οι επιφυλάξεις αυτές έρχονται μόνο λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι στην Ουάσιγκτον του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για να συναντηθεί τόσο με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι όσο και με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Σούζαν Ράις.

Οι αμερικανικές επιφυλάξεις για την παρουσία Καμμένου στη διάσκεψη αυτή εμφανίζονται παρά την απόφαση της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 Orion από τη Lockheed Martin σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Την ίδια στιγμή πάντως ο κ. Καμμένος μεταβαίνει στη Μόσχα όπου θα έχει και συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην κορυφή της ατζέντας του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας θα είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των αντιπυραυλικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο με κορυφαίο τους S-300, αλλά και τους TOR M-1. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι ποντάρει στις στενές σχέσεις του κ. Καμμένου με ρωσικούς κύκλους ώστε να ληφθούν ταχείες αποφάσεις για τη ροή ανταλλακτικών και βλημάτων - ιδιαίτερα για τους S-300.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Καμμένος ΑΝΕΛ ΗΠΑ ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ