Χρυσάφι για την «ιερή» ταμπλέτα -Στα 30.500 δολάρια πωλήθηκε το ipad του πάπα Φραγκίσκου [εικόνα] - iefimerida.gr

Χρυσάφι για την «ιερή» ταμπλέτα -Στα 30.500 δολάρια πωλήθηκε το ipad του πάπα Φραγκίσκου [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ταμπλέτα iPad η οποία ανήκε στον πάπα Φραγκίσκο πωλήθηκε έναντι 30.500 δολαρίων χθες και τα έσοδα προορίζονται για ένα σχολείο για παιδιά φτωχών οικογενειών στην Ουρουγουάη.

Ο οίκος δημοπρασιών Castells στο Μοντεβιδέο που δημοπράτησε τη συσκευή ανέφερε ότι η προσφορά που κέρδισε τελικά υποβλήθηκε τηλεφωνικά. Απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή της ταμπλέτας, την οποία κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Apple. Ανέφερε πάντως ότι πρόκειται για έναν Αργεντινό επιχειρηματία. Η διαδικασία κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος επικρίνει συχνά την “ορθοδοξία” των αγορών διότι εντείνει τις ανισότητες, δωρίζει ένα προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο. Πέρυσι μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson η οποία του είχε δωριστεί συγκέντρωσε το ποσό των 241.500 δολαρίων σε δημοπρασία.

«Είθε να κάνετε κάτι καλό με αυτό», είπε ο Αργεντινός πάπας στον Ουρουγουανό ιερωμένο Γκονσάλο Εμίλιους παραδίδοντάς του το iPad, αφηγήθηκε ο δεύτερος.

Ο Εμίλιους με τη σειρά του δώρισε την ταμπλέτα σε ένα σχολείο το οποίο βρίσκεται περίπου 370 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.

Ο πάπας χρησιμοποίησε το iPad για περίπου ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ουρουγουάης.

Εκπρόσωποι του σχολείου ανέφεραν ότι μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να δημοπρατηθεί η συσκευή αυτή από μεγάλους οίκους του χώρου, όπως οι Christie's και Sotheby's, αποφάσισαν τελικά να την διαθέσουν μέσω του τοπικού οίκου Castells.

Στη συσκευή είναι χαραγμένη η φράση «Στην Αγιότητά Tου Φραγκίσκο, Υπηρεσία Διαδικτύου του Βατικανού, Μάρτιος 2013» (“Su Santidad Francisco - Servizio Internet Vaticano - marzo 2013”) και συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον προσωπικό γραμματέα του πάπα.

Ο Φραγκίσκος δηλώνει ότι θεωρεί το Διαδίκτυο ένα «δώρο από τον Θεό», πάντως εξομολογείται ότι ο ίδιος, όταν ασχολείται με την τεχνολογία, φέρνει την «καταστροφή».

Χρυσάφι για την «ιερή» ταμπλέτα -Στα 30.500 δολάρια πωλήθηκε το ipad του πάπα Φραγκίσκου [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Πηγή φωτο: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάπας Φραγκίσκος iPad δημοπρασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ