Bloomberg: Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες - iefimerida.gr

Bloomberg: Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που οι περισσότεροι αναλυτές σημειώνουν πως ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης είναι μειωμένος σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας Klaas Knot, σημειώνει πως η Ελλάδα παραμένει ο σοβαρότερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει Bloomberg, o Ολλανδός τραπεζίτης, στην ημι-ετήσια Έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, αναφέρει: «Η ήδη επισφαλής θέση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, θα επιδεινωθεί εάν συνεχιστεί η εκροή καταθέσεων. Εάν η Ελλάδα πτωχεύσει, αυτό το εκτροχιάσει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική οικονομία, ενώ οι επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι αβέβαιες».

Bloomberg: Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες  | iefimerida.gr 0

Ο Klaas Knot

Η ποσοτική χαλάρωση καλύπτει τα πράγματα

Αρνητικός εμφανίζεται και το στέλεχος της HSBC Holdings, Στέιεν Μέιτζορ και μάλιστα καταφέρεται εναντίον της ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η ΕΚΤ. «Αυτό που κάνει η ΕΚΤ είναι να καλύπτει τους κινδύνους από ένα πιστωτικό γεγονός. Όπως για παράδειγμα με το τι μπορεί να συμβεί με την Ελλάδα. Έτσι, μπορεί οι τράπεζες να έχουν πλέον μειωμένα ανοίγματα στο ελληνικό χρέος, κάποια άλλα ανοίγματα μπορούν να μετατεθούν ή να κρύβονται κάπου αλλού. Όπως συμβαίνει σε κάθε κρίση, τα πράγματα δεν έχουν την τάση να κινούνται σε μια ευθεία γραμμή».

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Κατά τον Knot, αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της, έτσι ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί εξαρχής από τα προγράμματα διάσωσης. «Αυτό είναι σημαντικό για τη σταθερότητα της Ελλάδας, αλλά και για τη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ