Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμη μια κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμη μια κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια κατανοητή και αξιόπιστη λίστα μεταρρυθμίσεων τονίζει ο Κλάους Ρέγκλινγκ ότι θέλουν οι Βρυξέλλες από την Αθήνα.

Σε δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias, με «νωπή» ακόμα τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας μίλησε για την περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί και άλλα κεφάλαια βραχυπρόθεσμα, υπογραμμίζοντας πως η χώρα χρειάζεται βοήθεια για να αποπληρώσει το χρέος της.

«Η πρόσβαση στις αγορές δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν, αλλά πριν σκεφτούμε οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια, οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να δουν μια λεπτομερή, κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων. Μια λίστα που να είναι αρκετά αξιόπιστη ώστε να εγγυάται ότι μετά από λίγο καιρό η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση, όπως έγινε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Αυτή τη στιγμή, δεν το βλέπουμε αυτό», επεσήμανε.

Παρά το θολό τοπίο, ο Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

«Μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όσα έχει δεσμευτεί να κάνει. Έχει αποπληρώσει τους δανειστές, όπως τον EFSF και το ΔΝΤ. Αυτό είναι θετικό, ήταν άλλωστε μια από τις δεσμεύσεις της», δήλωσε.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη λίστα, ανέφερε πως είναι ακόμα νέα και πως έχει «γράψει» περίπου 70-80 ημέρες στην εξουσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλάους Ρέγκλινγκ διαπραγματεύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ