Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για μετανάστες και καταλήψεις - iefimerida.gr

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για μετανάστες και καταλήψεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετανάστες και καταλήψεις είναι τα δύο καυτά ζητήματα -πέραν της κρισιμότητας των ημερών λόγω των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους- που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Με την κατάσταση στα δύο πεδία να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς σε έκτακτη σύσκεψη στις 2 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη θα δώσουν το «παρών» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, η αρμόδια υπουργός για το Μεταναστευτικό Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο ναύαρχος Λιμενικού Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπαρχηγός Β’ Λιμενικού Νικόλαος Πατρινός. Στη σύσκεψη έχει κληθεί και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο Αριστείδης Καλογερόπουλος, ειδικός σύμβουλος του επιτρόπου.

Αν και η σύσκεψη αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο φαίνεται πως παίρνει τεράστιες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, στη σύσκεψη θα συζητηθεί και το θέμα των καταλήψεων, μετά και την κραυγή αγωνίας των πανεπιστημιακών πως υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ανθρώπινη ζωή στην κατάληψη του ΕΚΠΑ, η οποία συνεχίζεται για 16η ημέρα.

Καμμένος: Το πρόβλημα των μεταναστών είναι ευρωπαϊκό

Λίγες ημέρες μετά τις προειδοποιήσεις Καμμένου προς τους Ευρωπαίους ότι αν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε η χώρα θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος στην Ευρώπη, η κυβέρνηση φέρνει σε πρώτο πλάνο το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και των προσφύγων από τη Συρία, δηλώνοντας ότι αναμένεται κύμα προσφύγων από την αραβική χώρα που έχει καταρρεύσει.

Οσο κι αν γίνεται προσπάθεια τα δύο θέματα να μη συνδεθούν, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση διαμηνύει σε εταίρους και δανειστές ότι η πτώχευση της Ελλάδας και άρα η αποσταθεροποίηση της δεν θα έχει συνέπειες μόνο οικονομικές συνέπειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος μέσω των Times κατηγόρησε την Ε.Ε. για «bullying» εις βάρος της Ελλάδας και προειδοποίησε για μαζική είσοδο παράτυπων μεταναστών και τζιχαντιστών στην Ευρώπη εάν καταρρεύσει η Ελλάδα.

Χριστοδουλοπούλου: Οι μετανάστες απλώς λιάζονται στην Ομόνοια

«Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν», είπε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα των προσφύγων.

Την ώρα που κύματα μεταναστών και προσφύγων έρχονται με ακατάπαυστους ρυθμούς στην Αθήνα και κατασκηνώνουν σε πλατείες και παγκάκια, η υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως έκανε μία βόλτα μόνη της στην Αθήνα και δεν είδε κανένα μετανάστη. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια. Το πρωί πηγαίνουν οι άνθρωποι για να λιαστούν».

Λίγο αργότερα μιλώντας στο Mega η κυρία Χριστοδολουπούλου υποστήριξε ότι «δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί (σ.σ.: μετανάστες) να περάσουν στην Ελλάδα, αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ