Societe Generale: Αμφίβολο αν θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου - iefimerida.gr

Societe Generale: Αμφίβολο αν θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που άπαντες περιμένουν το Eurogroup της 24ης Απριλίου να φέρει κάποια αποτελέσματα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, αρκετοί αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι.

Ειδικότερα, η Societe Generale σε έκθεσή της εκτιμά ότι οι κίνδυνοι να αποτύχουν οι δύο πλευρές να έρθουν συμφωνία στο επόμενο Eurogoroup είναι αρκετά μεγάλοι. Ωστόσο, η γαλλική τράπεζα δεν απορρίπτει εντελώς το ενδεχόμενο να τα βρει η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της, σημειώνοντας ότι «μία συμφωνία παραμένει πιθανή».

Ακόμη τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση στις 24 Απριλίου πρέπει να παρουσιάσει «μία νέα λίστα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».

Σύμφωνα με τη Societe Generale, «οι πρόσφατες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους της τείνουν να αναιρέσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από το 2012». Σημειώνεται ότι αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup στις 24 Απριλίου, βρουν επαρκείς τις προτάσεις της Αθήνας, θα ξεκλειδώσουν την επόμενη δόση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της την άνοιξη και θα γλιτώσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει 2,4 δισ. ευρώ για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Societe Generale Eurogroup διαπραγματεύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ