Πρώτο με απώλειες το Podemos, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση - iefimerida.gr

Πρώτο με απώλειες το Podemos, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την εντυπωσιακή άνοδό του στις δημοσκοπήσεις το φθινόπωρο, το νέο αριστερό κόμμα Podemos εμφανίζει τώρα μικρή κάμψη παραμένοντας ωστόσο πρώτο στις προτιμήσεις των Ισπανών ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα Ελ Παΐς, τα τέσσερα κόμματα δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρωτιά,με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη μία πρόβλεψη ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στο τέλος του έτους.

Η δημοσκόπηση (από το ινστιτούτο Metroscopia) διενεργήθηκε στο διάστημα 7-9 Απριλίου, και με βάση αυτή, εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, το Podemos θα συγκέντρωνε ποσοστό 22,1% ενώ τον Μάρτιο στο ίδιο ερώτημα το ποσοστό του έφτανε το 22,5%.

Σε πολύ μικρή απόσταση ακολουθούν οι Σοσιαλιστές (PSOE) με 21,9%, από 20,2% τον Μάρτιο, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) με 20,8%, από 18,4%, και το νεοϊδρυθέν, κεντροδεξιό Ciudadanos με 19,4%, από 18,4% που είχε τον Μάρτιο και 12,2% τον Φεβρουάριο.

Πάντως, τα ποσοστά και των τεσσάρων κομμάτων βρίσκονται εντός του περιθωρίου λάθους της δημοσκόπησης (συν/πλην 3,2%), και το μόνο βέβαιο είναι ότι ο νικητής των επικείμενων εκλογών, όποιος κι αν είναι αυτός, δε θα διαθέτει την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία που απέσπασε το PP του Μαριάνο Ραχόι στις εκλογές του 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ podemos El Pais Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ