Περίπατος στην Κατοχική Αθήνα - iefimerida.gr

Περίπατος στην Κατοχική Αθήνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά τα τελευταία χρόνια εντείνεται το ενδιαφέρον για τη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία της Αθήνας.

Μέσα από έναν κύκλο περιπατητικών σεμιναρίων η start up εταιρεία Big Olive επιχειρεί να προσεγγίσει το θέμα συνθετικά παρέχοντας στο κοινό υψηλού επιπέδου σεμινάρια από ακαδημαϊκούς κι ερευνητές.

Το προσεχές Σάββατο, 18 Απριλίου, μας καλεί σε έναν περίπατο στην Κατοχική Αθήνα, καθώς όσο κι αν τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνονται άρθρα και μονογραφίες για την καθημερινότητα των πόλεων στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Αθήνα παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη και ανεξερεύνητη. Τα άγνωστα ίχνη των τόπων μνήμης (και λήθης) της Κατοχής στην Ελλάδα είναι το θέμα αυτής της διαδρομής.

Στη βόλτα αυτή η ομάδα της Big Olive υπό την καθοδήγηση της Δρ. νεώτερης ιστορίας ΕΚΠΑ Αννας-Μαρίας Δρουμπούκη, θα μας ξεναγήσει σε ορισμένους τόπους μνήμης της Κατοχής στην Αθήνα - τα υπόγεια της Κομαντατούρ στην Κοραή, το διοικητήριο των SS στην οδό Μέρλιν και το μνημείο του Ολοκαυτώματος μεταξύ άλλων.

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ (εκπαιδευτικοί 15€, φοιτητές 10€). Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στο site της bigolve.org.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα περίπατος κατοχή κατοχική Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ