Ενάντια στη Ρούσεφ οι Βραζιλιάνοι -Το 63% θέλει την αποπομπή της προέδρου - iefimerida.gr

Ενάντια στη Ρούσεφ οι Βραζιλιάνοι -Το 63% θέλει την αποπομπή της προέδρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σκάνδαλο διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobas έχει ρίξει κατακόρυφα τη δημοτικότητα της προέδρου της Βραζιλίας.

Το 63% των πολιτών της χώρας τάσσεται υπέρ της αποπομπής της Ντίλμα Ρούσεφ, εξαιτίας της εμπλοκής της στην υπόθεση, αλλά την ίδια ώρα το 64% δεν πιστεύει ότι το σκάνδαλο θα βάλει ένα πρόωρο τέλος στη δεύτερη προεδρική της θητεία, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Η Ρούσεφ επιμένει ότι δεν γνώριζε τίποτε για το κύκλωμα δωροδοκιών και εναρμόνισης τιμών το οποίο λεηλάτησε δισεκατομμύρια δολάρια ενόσω η ίδια ήταν πρόεδρος της επιχείρησης (2003-2010). Οι Βραζιλιάνοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την εκδοχή της Ρουσέφ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Το 57% απάντησε ότι πιστεύει πως γνώριζε την ύπαρξη του κυκλώματος και του επέτρεπε να δρα. Ένα 26% είπε πως πιστεύει ότι η Ρουσέφ γνώριζε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για να το σταματήσει.

Στην ίδια έρευνα, το 22% χαρακτήρισε τη διαφθορά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βραζιλία, ενώ το 23% απάντησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το σύστημα υγείας. Σε αντίστοιχη έρευνα τον Ιούλιο, το 14% είχε απαντήσει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η διαφθορά, ποσοστό πολύ μικρότερο από το 38% που εντόπιζε ως το σοβαρότερο πρόβλημα το σύστημα υγείας και πρόνοιας της χώρας.

Όσον αφορά μια θεωρητική αναμέτρηση στις επόμενες προεδρικές εκλογές, η έρευνα της Νταταφόλια έδειξε ότι το 33% όσων ερωτήθηκαν θα ψήφιζαν τον Αέσιου Νέβες, τον γερουσιαστή της αντιπολίτευσης που έχασε με μικρή διαφορά από τη Ρουσέφ τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο προκάτοχος και πολιτικός μέντορας της Ρουσέφ, ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ακολουθεί σε μικρή απόσταση με 29%, εντός του ορίου του στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντίλμα Ρούσεφ Δημοσκόπηση διαφθορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ