Οταν η J-Lo ενέπνευσε την Google: Το φουστάνι της που έγινε αφορμή για να δημιουργηθεί η επιλογή Google Images - iefimerida.gr

Οταν η J-Lo ενέπνευσε την Google: Το φουστάνι της που έγινε αφορμή για να δημιουργηθεί η επιλογή Google Images

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, το αστραφτερό, προκλητικό Versace φόρεμα της Τζένιφερ Λόπεζ γοήτευσε τον κόσμο και «έσπασε το internet» πολύ πριν γίνει καν γνωστή η Κιμ Καρντάσιαν. Το φόρεμα αυτό ήταν επίσης η αφορμή για την ανανέωση του Google, σύμφωνα με τον διευθυντή του, Ερικ Σμιντ.

Οπως αποκάλυψε ο κ. Σμιντ, το φόρεμα αυτό ήταν η έμπνευσή του για τη δημιουργία της επιλογής Google Images. «Οταν το Google ξεκίνησε, οι άνθρωποι έμειναν κατάπληκτοι από το γεγονός ότι ήταν σε θέση να μάθουν σχεδόν τα πάντα πληκτρολογώντας σε έναν υπολογιστή» είπε μιλώντας στο project-syndicate.com.

Οι συνιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σέργκει Μπριν, αποφάσισαν να βάλουν και εικόνες, επειδή οι άνθρωποι τις ήθελαν περισσότερο από ό, τι το κείμενο: «Αυτό έγινε για πρώτη φορά εμφανές μετά τα Βραβεία Grammy του 2000, όπου η J-Lo φορούσε ένα πράσινο φόρεμα που, επίσης, τράβηξε την προσοχή του κόσμου» εξηγεί ο Σμιντ.

«Εκείνη την εποχή, το φόρεμα ήταν το πιο δημοφιλές ερώτημα αναζήτησης που είχαμε δει ποτέ. Αλλά δεν είχαμε εξασφαλισμένο τρόπο να το δείξουμε στους χρήστες όταν το έψαχναν. Ετσι γεννήθηκε το Google Image Search γεννήθηκε».

Πριν από το Google Image Search, οι χρήστες μπορούσαν να ψάξει μόνο μέσω μιας σελίδας κειμένου χωρισμένη σε 10 μπλε link. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε πρώτα να κάνουν κλικ στα link για να δουν το φόρεμα.

Όταν το Google Images ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2001, η περιοχή προσέφερε πρόσβαση σε 250 .000.000 εικόνες. Ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, ο αριθμός αυτός έφθασε ξεπέρασε τις 10.000.000.000 εικόνες.

Οσο για το επίμαχο φόρεμα της Λόπεζ, είναι ένα από τα λίγα άρθρα συγκεκριμένων ειδών ένδυσης που έχει δική του σελίδα της Wikipedia.

Οταν η J-Lo ενέπνευσε την Google: Το φουστάνι της που έγινε αφορμή για να δημιουργηθεί η επιλογή Google Images | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζένιφερ Λόπεζ J-Lo φόρεμα grammy βραβεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ