Το προκλητικό παραλήρημα της μητέρας των βομβιστών της Βοστώνης [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το προκλητικό παραλήρημα της μητέρας των βομβιστών της Βοστώνης [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκλητική ήταν η στάση της μητέρας των βομβιστών του Μαραθώνιου της Βοστώνης στον απόηχο της καταδικαστικής απόφασης του Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ, καθώς με μήνυμά της σε υποστηρικτή του γιου της ανέφερε ότι ήταν «ο καλύτερος από τους καλύτερους».

Ο 21χρονος Τσαρνάεφ κρίθηκε ένοχος από το σώμα ενόρκων και για τις 30 κατηγορίες, 17 από τις οποίες επισύρουν θανατική ποινή, που σχετίζονται με τη θανατηφόρα επίθεση του 2013.

Παρόλα αυτά η μητέρα του Ζουμπειτάτ Τσαρνάεφ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο γιος της Ντζόκχαρ, αλλά και ο νεκρός πλέον Τάμερλαν, είναι αθώοι.

Το προκλητικό παραλήρημα της μητέρας των βομβιστών της Βοστώνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Σε μήνυμα μάλιστα που απέστειλε στον υποστηρικτή του γιου της Τιμούρ Ρουντάεφ, αποκάλεσε τον καταδικασμένο δολοφόνο «πολύτιμό μου αγόρι», ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε ένα αλαζονικό παραλήρημα κατά των ΗΠΑ.

«Η Αμερική είναι ο πραγματικός τρομοκράτης και όλοι το ξέρουν αυτό», έγραψε στο μήνυμα, το οποίο μοιράστηκε στη συνέχεια στα Ρώσικο κοινωνικό δίκτυο Vkontakte και δημοσιεύτηκε στο μπλογκ Vocativ.

«Τα αγόρια μου είναι τα καλύτερα από τα καλύτερα», πρόσθεσε η κ. Τσαρνάεφ, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι υποστήριξαν την οικογένειά της τα τελευταία δύο χρόνια.

«Ας τους ανταμείψει ο Θεός για την υποστήριξή τους στο πολύτιμό μου αγόρι», έγραψε.

Το προκλητικό παραλήρημα της μητέρας των βομβιστών της Βοστώνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Το μήνυμα της Ζουμπειντάτ Τσαρνάεφ

Ο Ρουντάεφ, που κατοικεί στο Γκρόζνι της Τσετσενίας, ανέβασε το μήνυμα της Τσαρνάεφ σε ένα γκρουπ του Vkontakte που ονομάζεται «Βοηθήστε τον Ντζόκχαρ Τσαρνάεφ», το οποίο φέρεται να έχει δημιουργήσει ο ίδιος το 2013.

Ο Τσετσένος ανέφερε στο μπλογκ Vocativ την Τετάρτη ότι συγκέντρωσε 5.000 δολάρια για τον Ντζόκχαρ και την οικογένειά τους.

Τη δήλωση της Ζουμπειντάτ Τσαρνάεφ συνόδευε ένα παραληρηματικό κείμενο του ίδιου για την καταδικαστική απόφαση κατά του Ντζόκχαρ.

«Σήμερα, οι ανόητοι Αμερικάνοι κατέστρεψαν τελείως τη ζωή ενός καταπληκτικού παιδιού! Αλλά καμία δίκη, κανένα σώμα ενόρκων δε θα μπορούσε να καταπατήσει τις απόψεις μας, μόνο ο Παντοδύναμος έχει εξουσία πάνω μας! Μόνο ο Παντοδύναμος γνωρίζει την έκβαση αυτής της δίκης. Ελπίζουμε ο ελεήμων Αλλάχ να δώσει στον Ντζόκχαρ μία δεύτερη ευκαιρία», έγραψε ο Ρουντάεφ που συμπλήρωσε ότι ελπίζει στο εγγύς μέλλον η μητέρα των βομβιστών να έχει την ευκαιρία να ανοίξει το σπίτι της για να γιορτάσει την απελευθέρωση του Ντζόκχαρ.

«Όλοι θα ανακατεύουν τα μαλλιά του και θα του λένε «Αδερφέ, τα κατάφερες, έβαλες τους Αμερικανούς στη θέση τους».

Το προκλητικό παραλήρημα της μητέρας των βομβιστών της Βοστώνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο Αντζόρ Τσαρνάεφ, πατέρας των βομβιστών, με τη σύζυγό του, κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης τύπου

Η Ζουμπειντάτ στάθηκε ακλόνητη δίπλα στα παιδιά της, τον Τάμερλαν, 26 ετών, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία, και του νεότερου, ο οποίος συνελήφθη όταν είχε εγκλωβιστεί σε μία βάρκα σε ένα προάστιο της Βοστώνης.

Τις μέρες που ακολούθησαν την επίθεση, η ίδια κατηγόρησε τις αρχές τη Βοστώνης ότι «την έστησε» στους γιούς της και περιέγραψε τη σφαγή στη γραμμή του τερματισμού ως ένα «πραγματικά μεγάλο θέατρο» με «μπογιά αντί για αίμα», ενώ σε υστερικό τόνο, 10 μέρες μετά την επίθεση και κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης τύπου, υπερασπίστηκε την αθωότητα των παιδιών της.

«Η Αμερική πήρε τα παιδιά μου μακριά από εμένα. Είμαι σίγουρη ότι δεν σχετίζονται με τίποτα από όλα αυτά», ούρλιαξε.

Το προκλητικό παραλήρημα της μητέρας των βομβιστών της Βοστώνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Η Ζουμπειντάτ Τσαρνάεφ έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπή

Τα σκληρά λόγια της μητέρας των δύο βομβιστών έρχονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνα των θυμάτων, οι οικογένειες των οποίων ήταν παρούσες στην ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Και μπορεί η ενοχή να ήταν μία δικαίωση για αυτούς, δεν υπήρξε όμως κανένας πανηγυρισμός στο άκουσμά της.

Το προκλητικό παραλήρημα της μητέρας των βομβιστών της Βοστώνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Ο επιζών Τζέφρι Μπάουμαν, ο οποίος έχασε και τα δύο του πόδια στην έκρηξη και έγινε γνωστός από τη φωτογραφία που τον δείχνει μέσα στα αίματα να μεταφέρεται σε ασφαλές μέρος από τον Κάρλος Αρεντόντο, δήλωσε για την καταδίκη του Τσαρνάεφ: «Η σημερινή ετυμηγορία δε θα αντικαταστήσει ποτέ τις ζωές που χάθηκαν και άλλαξαν με τόσο δραματικό τρόπο, αλλά αποτελεί μία ανακούφιση».

Στο ίδιο ύφος ήταν οι δηλώσεις και άλλων θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης.

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντζοκχαρ Τσαρνάεφ μητέρα Βοστώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ