Αλλεπάλληλες συναντήσεις του Brussels Group άλλα... μετά το Πάσχα -Με στόχο τη μερική εκταμίευση των δόσεων - iefimerida.gr

Αλλεπάλληλες συναντήσεις του Brussels Group άλλα... μετά το Πάσχα -Με στόχο τη μερική εκταμίευση των δόσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε καλό κλίμα και χωρίς να ζητηθούν ή να συζητηθούν πρόσθετα μέτρα, έγινε η αναλυτική επισκόπηση του ελληνικού φακέλου στο Euro Working Group, σύμφωνα τουλάχιστον με ελληνικές πηγές που έχουν άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων.

Συμφωνία φυσικά δεν υπήρξε- δεν είναι άλλωστε αυτός ο ρόλος του EWG- άλλα από την ελληνική πλευρά χαρακτηρίζουν ως θετική εξέλιξη το ότι και τα τεχνικά κλιμάκια και το Brussels Group θα συζητάνε ανά θεματικές ενότητες.
«Με αυτό τον τρόπο θα κλείνουμε πιο γρήγορα τις εκκρεμότητες» εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο είναι μια διαδικασία που θα δοκιμαστεί στην πράξη, αφού ως τώρα η πρακτική ήταν να συζητιούνται και να κλείνουν όλα τα θέματα ως «πακέτο», με βάση τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων.

Οι πρώτες συναντήσεις του B.G. δεν αναμένονται, πάντως, νωρίτερα από την επόμενη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα απομένουν 10 μόλις ημέρες ως το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ