Πόσα χρήματα έχει κερδίσει το ΔΝΤ από τα δάνεια προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει το ΔΝΤ από τα δάνεια προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 2,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται το κέρδος που έχει βγάλει το ΔΝΤ από τα δάνεια με υψηλά επιτόκια που έχει δώσει στην Ελλάδα.Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Jubilee Debt Campaign (μια κίνηση κατά των «παράνομων χρεών») το Ταμείο δανείζει την Ελλάδα με επιτόκιο υπερτριπλάσιο του ποσού που χρειάζεται για να καλύπτει τα κόστη του.

Η έκθεση αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δανείζει την Ελλάδα με επιτόκιο 3,6% και το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αναγκαίο ώστε το Ταμείο να καλύπτει τα κόστη του.

Υπολογίζεται ότι τα ποσά θα μπορούσαν να υπερκαλυφθούν με ένα επιτόκιο της τάξης του 0.9%.

Συνεπώς, ο οργανισμός υπολογίζει ότι, με το υπερτριπλάσιο επιτόκιο, τα κέρδη από τα δάνεια προς την Ελλάδα από το 2010 είναι στα 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση τα συνολικά κέρδη του ΔΝΤ από τα δάνεια των χωρών που έχουν καταφύγει σε αυτό ανέρχονται στο ποσό των 8,4 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2010-2014. Τα κέρδη προστίθενται στα αποθεματικά του ΔΝΤ που σήμερα ανέρχονται συνολικά σε 19 δισ. ευρώ, και που σκοπό έχουν να αντισταθμίσουν ενδεχόμενη αποτυχία κάποιας χώρας να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ κέρδη επιτόκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ