Δείτε το Fiat S76, το Τέρας του Τορίνο με τα 28.300 κυβικά, να κινείται για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια [βίντεο] - iefimerida.gr

Δείτε το Fiat S76, το Τέρας του Τορίνο με τα 28.300 κυβικά, να κινείται για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θηριώδες όχημα των φωτογραφιών μας και των βίντεο που ακολουθούν, ονομάζεται Fiat S76, το χαϊδευτικό του είναι για ευνόητους λόγους του «Τέρας του Τορίνο» και φτιάχτηκε το 1910 προκειμένου να διεκδικήσει το τότε ρεκόρ ταχύτητας.

Για αυτόν το λόγο ο κινητήρας του έχει 28.300 και κάτι κυβικά, αποδίδει 290 άλογα και μπορεί θεωρητικά να κινήσει το θηρίο των 1.650 κιλών μέχρι και με 290 χλμ./ ώρα. Και λέμε θεωρητικά γιατί την ταχύτητα αυτή δεν την έχει πιάσει ποτέ. Επίσημα έχει κινηθεί με 225 χλμ./ ώρα, τιμή εξωπραγματική, αν αναλογιστεί κανείς για το πότε μιλάμε αλλά και για τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως τη μετάδοση της κίνησης με αλυσίδα!

Το «Τέρας του Τορίνο», το Fiat S76, διαλύθηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των Συμμάχων, ενώ έπειτα από εργασίες αναπαλαίωσής του που κράτησαν πάνω από μια δεκαετία είναι έτοιμο, όπως γράφτηκε στο www.carzine.gr, να παρουσιαστεί επίσημα στο Goodwood Festival of Speed, στην Αγγλία το καλοκαίρι.

Μέχρι τότε κινήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από έναν αιώνα, όπως μπορείτε να δείτε στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί –είχε προηγηθεί η εκκίνηση του κινητήρα του έπειτα από 100 χρόνια- ενώ το δεύτερο καταγράφει μια προσπάθεια επίτευξης ρεκόρ ταχύτητας που χρονολογείται από το 1913.

Δείτε το Fiat S76, το Τέρας του Τορίνο με τα 28.300 κυβικά, να κινείται για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Δείτε το Fiat S76, το Τέρας του Τορίνο με τα 28.300 κυβικά, να κινείται για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Τορίνο κινητήρας κυβικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ