«Ανθρακες ο θησαυρός»: Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα από τον Ελβετό τραπεζίτη που συνελήφθη για τις μίζες στα εξοπλιστικά - iefimerida.gr

«Ανθρακες ο θησαυρός»: Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα από τον Ελβετό τραπεζίτη που συνελήφθη για τις μίζες στα εξοπλιστικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ιδιότητα του μάρτυρα και όχι του κατηγορουμένου κατέθεσε στον ανακριτή Μαλλή ο Ζαν Κλωντ Οσβαλτ, ο οποίος συνελήφθη στο Αμπου Ντάμπι μετά από ένταλμα των ελληνικών δικαστικών αρχών την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο οι προσδοκίες των δικαστών ότι μπορεί να δώσει στοιχεία για μιζαδόρους Έλληνες πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι ξέπλεναν χρήματα από τις μίζες των εξοπλιστικών δεν ικανοποιήθηκαν, αφού ο Οσβαλτ υποστήριξε ότι δεν έχει στα χέρια του «κατάλογο» με ονόματα πολιτικών που είχαν είχαν πάρε δώσε με τις τράπεζες που ο ίδιος είχε εργαστεί στο παρελθόν.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως αυτή τη λίστα την είχε ο υφιστάμενός του, Φάνης Λυγινός, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος, τόσο στην Ζήμενς όσο και στα υποβρυχία, αλλά δεν έχει παρουσιαστεί ενώπιόν τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Οσβαλντ στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι δεν έχει ιδέα για μίζες, ωστόσο φέρεται να είπε ότι το σύστημα μπορεί να ...έμπαζε λίγο στην τράπεζα, αφού δεν τηρούνταν κατά γράμμα οι διαδικασίες για τα εμβάσματα που έφταναν στην Ελβετία.

Φέρεται μάλιστα να είπε υπήρχαν κάποιες παρατυπίες αλλά ήταν σε γνώση των προισταμένων του, οι οποίοι έκαναν τα στραβά μάτια.

Ερωτηθείς εάν γνώριζε τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, Α. Κάντα, υποστήριξε ότι τον γνώριζε, αλλά δεν ήξερε ότι επρόκειτο για πολιτικό πρόσωπο, όμως θυμόταν ότι τον βοήθησε να βγάλει στο εξωτερικό ένα μεγάλο ποσό.

Νομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Όσβαλτ ρωτήθηκε για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του εξοπλιστικού Asrad, με τον πρώην τραπεζίτη να απαντά ότι θυμάται κάποια από τα ονόματα, ωστόσο όταν του επεδείχθησαν λογαριασμοί, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ