Βενεζουέλα: Χωρίς χαρτί υγείας τα ξενοδοχεία -Ζητούν από τουρίστες να φέρουν δικό τους [εικόνες] - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

Βενεζουέλα: Χωρίς χαρτί υγείας τα ξενοδοχεία -Ζητούν από τουρίστες να φέρουν δικό τους [εικόνες]

Η έλλειψη βασικών αγαθών στη Βενεζουέλα είναι τόσο μεγάλη, ώστε ορισμένα ξενοδοχεία ζητούν από τους επισκέπτες τους να φέρουν δικό τους χαρτί υγείας και σαπούνι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουριστικού κλάδου της χώρας.

Σε άρθρο της ιστοσελίδας Fusion.net, τονίζεται πως τα ξενοδοχεία της περιοχής Merida ιδιαίτερα δημοφιλούς παραθεριστικού θέρετρου προσπαθούν να προμηθευτούν βασικά είδη πριν την κορύφωση της τουριστικής σεζόν.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική», επισημαίνει η Xinia Camacho, ιδιοκτήτρια ενός μικρού ξενοδοχείου στους πρόποδες του εθνικού πάρκου Sierra Nevada. «Για περισσότερο από ένα χρόνο δεν είχαμε πρόσβαση σε χαρτί υγείας, σαπούνι, καθώς και σε γάλα και ζάχαρη. Ετσι, αναγκαζόμαστε να καλούμε τους επισκέπτες μας να έρχονται προετοιμασμένοι».

Ο Gerardo Montilla, πρόεδρος του Τουριστικού Επιμελητηρίου της Merida, τονίζει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρεάζει κυρίως τα μικρά ξενοδοχεία κατά τις περιόδους αιχμής.

«Πέντε ξενοδοχεία μου έχουν μεταφέρει ότι αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τους πελάτες τους να έρθουν με το δικό τους χαρτί υγείας», δηλώνει ο Montilla στο Fusion. «Είμαστε κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, μόλις δυόμισι ώρες μακριά, και έτσι πολλά εμπορεύματα από την Βενεζουέλα καταλήγουν να πωλούνται εκεί μια και πιάνουν καλύτερες τιμές».

Η Xinia Camacho λέει ότι αρνείται να αγοράσει χαρτί τουαλέτας από τη μαύρη αγορά για λόγους αρχής.

«Στη μαύρη αγορά θα πρέπει να πληρώσω μισό δολάριο για ένα ρολό που στα σούπερ μάρκετ συνήθως κοστίζει 17 μπολιβάρες δηλαδή 0.08 $. Δεν θέλω να αγοράζω πράγματα από την μαύρη αγορά ούτε έχω στη διάθεση μου τέσσερις ώρες την ημέρα για να κάθομαι στις ουρές των σούπερ μάρκετ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα χαρτί υγείας ξενοδοχεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ