«Κάναμε λάθος, πάρτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω» - Η ιστορία πίσω από την άρνηση του Ντένβερ - iefimerida.gr

«Κάναμε λάθος, πάρτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω» - Η ιστορία πίσω από την άρνηση του Ντένβερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για κάθε πόλη θεωρείται μεγάλη τιμή να διεκδικεί και να κερδίσει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, πολλές φορές έχουμε δει τις διοργανώσεις να γυρίζουν μπούμερανγκ στις πόλεις με το υψηλό κόστους τους, το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Μια μεγάλη συζήτηση που είναι ακόμη «ανοιχτή» αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και αναφορικά με τα πολλά χρήματα που ξόδεψε το κράτος για τη διοργάνωση τους.

Σε μια αντίστοιχη περίπτωση περίπου 40 χρόνια πίσω, η ιστορία εξελίχθηκε διαφορετικά. Το Ντένβερ το 1970 είχε κερδίσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. Δύο χρόνια μετά οι πολίτες οι πολίτες έδειξαν την αντίθεση τους. Οι φόβοι για το υψηλό κόστος (έως και 300% περισσότερα χρήματα) και τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις τελικά ανάγκασαν την διοργανώτρια αρχή να αρνηθεί την διοργάνωση τους και το μέλος της Μπομπ Τζάκσον να πει «Κάναμε λάθος, πάρτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω».

Τέσσερις μήνες μετά η ΔΟΕ ανέθεσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ινσμπρουκ της Αυστρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ