Σακελλαρίδης: Δεν αποδεχόμαστε προτάσεις για αύξηση του ΦΠΑ - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Δεν αποδεχόμαστε προτάσεις για αύξηση του ΦΠΑ

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ», ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δίνοντας τέλος στο σίριαλ που έχει δημιουργηθεί με το ζήτημα.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ακόμα και αν οι θεσμοί θέσουν επί τάπητος την αύξηση του ΦΠΑ, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υπογράψει.

«Αυτό για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή και θα μείνουμε σταθεροί μέχρι το τέλος. Ακόμα κι αν το θέμα αυτό μπαίνει στο τραπέζι από τους θεσμούς, εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε κάτι τέτοιο», τονίζει.

Όσον αφορά τις εντός και εκτός συνόρων οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας επανέλαβε πως η κυβέρνηση «έχει διασφαλίσει ότι θα είναι συνεπής ως προς τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στους δανειστές».

«Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει πρωτοβουλίες για να χαλαρώνει την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα επεσήμανε πως «η Ελλάδα δεν κοιτά αλλού πέρα από την Ευρώπη, αλλά θέλει να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, με την Κίνα και με άλλες χώρες που θα βοηθήσουν και θα βοηθηθούν από την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα».

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος είπε πως «δεν μας αφορούν», τονίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν ανοίγει σε καμία περίπτωση τέτοιο θέμα».

«Η κυβέρνηση είναι συμπαγής με συγκεκριμένη κατεύθυνση και προσανατολισμό. Όσοι εύχονται να υπάρξουν τέτοια σενάρια θα απογοητευθούν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ