Ρωσικά ΜΜΕ: Εκπτώσεις σε φυσικό αέριο, αλλά και δάνειο με αντάλλαγμα περιουσιακά στοιχεία - iefimerida.gr

Ρωσικά ΜΜΕ: Εκπτώσεις σε φυσικό αέριο, αλλά και δάνειο με αντάλλαγμα περιουσιακά στοιχεία

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα είναι ένα από τα θέματα που μονοπωλούν τον ρωσικό Τύπο, με την εφημερίδα Kommersant να σημειώνει σκέψεις της Μόσχας σχετικά με τη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει ο Βλαντιμίρ Πούτιν και τα ανταλλάγματα, που πιθανόν ζητά από την Ελλάδα.

Η ρωσική εφημερίδα σε άρθρο της φιλοξενεί δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου, που αναφέρει πως υπάρχει σκέψη η Μόσχα να προσφέρει έκπτωση στο φυσικό αέριο και δάνειο προς την Ελλάδα με αντάλλαγμα περιουσιακά της στοιχεία. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου από τη στιγμή που αυτό συνδέεται με τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου, το οποίο το τελευταίο διάστημα πέφτει συνεχώς. Επίσης, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την πιθανότητα να προσφέρουμε νέα δάνεια προς την Ελλάδα». Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες και να ονομάσει συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία ενδέχεται να ενδιαφερθεί η Ρωσία.

Ο αρθρογράφος, επίσης, κάνει λόγο για την ανησυχία, που εγείρει στην Ευρώπη η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την πρόθεση του Ελληνα πρωθυπουργού να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των δυο πλευρών. Να θυμίσουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης θα φτάσει στη ρωσική πρωτεύουσα και το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίσκεψη Τσίπρα Μόσχα Φυσικό Αέριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ