Βούτσης: Αριστες οι σχέσεις μου με Πανούση – Ακραίοι μνημονιακοί κύκλοι έπαιξαν επικίνδυνα παιχνίδια - iefimerida.gr

Βούτσης: Αριστες οι σχέσεις μου με Πανούση – Ακραίοι μνημονιακοί κύκλοι έπαιξαν επικίνδυνα παιχνίδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αριστες» χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για την Προστασία του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο Νίκος Βούτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διέψευσε τις φήμες περί χειρίστων σχέσεων μεταξύ τους, κάνοντας λόγο για «αφήγημα» το ότι δεν συμφωνεί μαζί του σε ότι αφορά τις απόψεις του για την αντιμετώπιση του θέματος με τις καταλήψεις. «Ακραίοι μνημονιακοί κύκλοι παίξανε επικίνδυνα παιχνίδια», είπε ο κ. Βούτσης.

Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως είναι μόνο η αρχή μιας σειράς μεταρρυθμίσεων με στόχο τον εκδημοκρατισμό

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα της Δημοκρατίας

«Αυτή είναι η Μεγάλη Εβδομάδα Δημοκρατίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι σήμερα ξεκινά και γίνεται το πρώτο βήμα μιας γενναίας μεταρρύθμισης» είπε ο κ. Βούτσης και προανήγγειλε:

Μεγάλη Τρίτη θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Απόγευμα Μεγάλης Τετάρτης θα αναρτηθεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Μεγάλη Πέμπτη θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που έχουν απολυθεί αντισυνταγματικά

Θα ακολουθήσει αργότερα η κατάθεση του σωφρονιστικού κώδικα και οι μεγάλες αλλαγές του ποινικού κώδικα.

«Τα βήματα αυτά για την δημοκρατία είναι η ταυτότητα αυτής της κυβέρνησης που αποφασιστικά δεν διαπραγματεύεται μόνο αλλά παρεμβαίνει και υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο ο λαός την εξέλεξε» είπε με έμφαση.

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ακόμα με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ευεργετικές διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακισμένους με αναπηρία, «προφανώς και δεν έχουν ονοματεπώνυμο ούτε φωτογραφίζουν κανένα αλλά ούτε και εξαιρεί ονόματα. Αυτό θα ήταν απαράδεκτο αν γινόταν» σημείωσε/

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών «η θανατική ποινή καταργήθηκε εδώ και 42 χρόνια, όπως και τα βασανιστήρια. Οι ποινές φυλάκισης είναι ακραία καταστολή όσων τιμωρούνται για ακραίες πράξεις. Δεν δικαιούται κανείς να επιβάλει ή να σιωπά και να ανέχεται επί 10ετιες περιστολή δικαιωμάτων όσων στερήθηκαν την ελευθερία τους».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, που χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ρουσφέτι στους τρομοκράτες, ο κ. Βούτσης τόνισε:

«Όταν λέτε ότι είναι ρουσφέτια στους τρομοκράτες πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Δεν έχετε δικαίωμα να δημιουργείτε διχασμό, τρόμο, ή φόβο και να μιλάτε για ρουσφέτια σε τρομοκράτες. Αποδεχτείτε την άλλη άποψη και καταψηφίστε στο επίπεδο πραγματικών όμως επιχειρημάτων» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ