Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί [εικόνες]

Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια χερσόνησος με πολλά πρόσωπα, η Μαγνησία, αποτελεί την απόλυτη «μυστική» πρόταση για εκείνους που αναζητούν το ξεχωριστό, αναφέρεται εισαγωγικά στο αφιέρωμα για τη Μαγνησία που δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι θεοί».

Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Η περίεργη ξεκινά από τον Αγχίαλο και τα «τσιπουράδικα», που, όπως σημειώνεται, τώρα είναι η εποχή τους. Ο συντάκτης μιλά για ένα τελετουργικό που έχει αναδειχθεί από τους ανθρώπους στη Μαγνησία σε καθημερινή «ρουτίνα», που περιλαμβάνει το τυπικό ποτό τσίπουρο και την ποικιλία των τοπικών εδεσμάτων, έτσι ακριβώς όπως επιβάλει η παράδοση.

Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Στα δύο στοιχεία της χαρακτηριστικής γοητείας της περιοχής, την εγκάρδια φιλοξενία και τη βαθιά ριζωμένη άνεση, έρχεται να προστεθεί το τοπίο με τα γραφικά χωριά που απλώνονται στην πλευρά του Παγασητικού Κόλπου, δίνοντας μια αυθεντικότητα που δεν έχει τίποτε να κάνει με το μαζικό τουρισμό που ίσως προωθείται σε άλλες περιοχές.

Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Από τη Μαγνησία, αυτή την ιστορική περιοχή στα βόρεια της Ελλάδας αναδύεται μια ξεχωριστή μαγεία, που, αφενός είναι τυπικά ελληνική, αλλά αφετέρου και τόσο ευχάριστα διαφορετική, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, που οι Ελληνες θεοί της Μυθολογίας είχαν επιλέξει την οροσειρά του Πηλίου, η οποία υψώνεται τόσο αρχοντικά πάνω από τον Βόλο, για θερινή τους κατοικία, όπου, μεταξύ άλλων, έγιναν οι γάμοι του Πηλέα και της Θέτιδας, ή από όπου ξεκίνησε η θρυλική Αργοναυτική Εκστρατεία με τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες για το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή των Μετεώρων και των μοναστηριακών οικισμών στις κορυφές τους με τα μοναδικά έργα τους από τον 11 ο αιώνα, που συγκαταλέγονται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ κατόπιν παρουσιάζεται η ανατολική ακτή του Πηλίου με τις πλούσιες καλλιέργειες, όπου το βουνό ενώνεται με τη θάλασσα, ειδικότερα γύρω από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου, όπως σημειώνεται, υπήρξαν τα γυρίσματα του μιούζικαλ «Μάμα Μία».

Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί [εικόνες]  | iefimerida.gr 5

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με αναφορές στην κοσμοπολίτικη πλευρά της Μαγνησίας. Ο συντάκτης προτείνει μετάβαση από το Βόλο προς τις Βόρειες Σποράδες και ιδιαίτερα προς το νησί της Σκιάθου, όπου επίσης έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Μάμα Μία» και όπου, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, υπάρχει μια χολιγουντιανή ατμόσφαιρα.

Η Kleine Zeitung αποθεώνει την Μαγνησία : Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Θεοί [εικόνες]  | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαγνησία αφιέρωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ