Παυλόπουλος σε Βενιζέλο: Εχω πλήρη συναίσθηση του ρόλου μου - Το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας [εικόνα] - iefimerida.gr

Παυλόπουλος σε Βενιζέλο: Εχω πλήρη συναίσθηση του ρόλου μου - Το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας [εικόνα]

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χτύπησε κόκκινο η αντιπαράθεση μεταξύ του προεδρικού μεγάρου και της Χ. Τρικούπη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενοχλήθηκε από την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του στην Επιτροπή για το δημόσιο χρέος, ενόχληση που εκφράστηκε μέσω ενός τηλεφωνήματος και μιας επιστολής.

Με το που παρέλαβε την επιστολή του κ. Βενιζέλου, σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στο τηλεφώνημα λέγεται ότι υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την Ηρώδου του Αττικού καθώς ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον Βενιζέλο για τις αιτιάσεις που του απηύθυνε. «Δεν διάβασες καλά την ομιλία μου, απευθυνόταν κυρίως στους εκτός Ελλάδος» φέρεται να του είπε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να εξήγησε όλα όσα ανέφερε στην επιστολή του, ενώ πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αιτιολόγησε την παρουσία του στην επιτροπή για το χρέος αναφέροντας ότι ήθελε να στείλει το μήνυμα στους πιστωτές μας, ότι το χρέος θα αποπληρωθεί.

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε απαντητική επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το περιεχόμενο της οποίας ωστόσο παραμένει άγνωστο, αφού καμία πλευρά δεν δέχεται να το δημοσιοποιήσει.

Κύκλοι της Ηρώδου του Αττικού ανέφεραν: «Εαν και εφόσον θέλει μπορεί να τη στείλει ο παραλήπτης της, με δική του ευθύνη όπως έκανε και με τη δική του επιστολή».

Κύκλοι της Χ. Τρικούπη απαντούσαν ότι για λόγους θεσμικούς δεν μπορούν να δώσουν στη δημοσιότητα μια επιστολή που παρέλαβαν και παρέπεμπαν στο συντάκτη της.

«Αναρωτηθείτε το <γιατί>» ανταπαντούσαν κύκλοι της Προεδρίας.

Ορισμένες πληροφορίες πάντως, μιλούν για επιστολή σε αυστηρό τόνο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστολή είναι λιτή (μερικές αράδες μόνο) όπου ο Πρ. Παυλόπουλος διαβεβαίώνει πως θα επιτελέσει το ρόλο του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εθνικά και κοινωνικά.

Μετά το θόρυβο που επήλθε, το ΠΑΣΟΚ έδωσε τελικά στη δημοσιότητα την επιστολή του κ. Παυλόπουλου προς τον κ. Βενιζέλο για να αποφευχθούν «περιττές και εσφαλμένες υποθέσεις περί του περιεχομένου της» όπως αναφέρει η Χ. Τρικούπη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μόλις έλαβε την επιστολή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο. Η συνομιλία διεξήχθη - όπως πάντα - σε φιλικό κλίμα. Το απόγευμα ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε απαντητική επιστολή.

Οι επιστολές δίδονται στην δημοσιότητα καταρχάς από τον αποστολέα τους.

Επειδή όμως στο μεταξύ διατυπώθηκαν διάφορες δημοσιογραφικές υποθέσεις για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής, υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δίδεται η απαντητική επιστολή στη δημοσιότητα από τον παραλήπτη της λόγω του θεσμικού και δημόσιου χαρακτήρα της αλληλογραφίας αυτής, αλλά και προκειμένου να αποφεύγονται περιττές και εσφαλμένες υποθέσεις περί του περιεχομένου της».

Η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην απαντητική του επιστολή, ο κ. Παυλόπουλος απαντά με αδιόρατες αλλά σαφείς αιχμές στις αιτιάσεις Βενιζέλου. Αφού σημειώνει ότι πρόκειται για «προσωπικές απόψεις» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει σαφώς την ενόχλησή του υπογραμμίζοντας ότι έχει πλήρη συνάισθηση του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε πρόεδρε,

Ελαβα την επιστολή σας και διάβασα με προσοχή τις προσωπικές σας απόψεις, όπως διατυπώνονται σε αυτή.

Από το περιεχόμενο – διότι αυτό πρωτεύει – της ομιλίας μου στην οποία αναφέρεστε, προκύπτει σαφώς ότι έχω πλήρη συναίσθηση θεσμική και πολιτική του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μου, ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Και συνακόλουθα, του τρόπου αποτελεσματικής υπεράσπισης από την πλευρά μου, του Εθνικού συμφέροντος».

Με εκτίμηση

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος σε Βενιζέλο: Εχω πλήρη συναίσθηση του ρόλου μου - Το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας [εικόνα] | iefimerida.gr 0


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ