Σακελλαρίδης: Ηταν εύκαιρη η Λαγκάρντ, γι' αυτό πήγε ο Βαρουφάκης - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Ηταν εύκαιρη η Λαγκάρντ, γι' αυτό πήγε ο Βαρουφάκης

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το προγραμματισμένο ταξίδι του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον και το «κενό» στο πρόγραμμα της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ευκαιρία για τη συνάντηση των δύο πλευρών.

«Ο κ. Βαρουφάκης είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με ανθρώπους από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, συναντήσεις που θα γίνουν σήμερα και από τη στιγμή που επισκεπτόταν την Ουάσινγκτον ζητήθηκε από τη δική μας την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση και με την κυρία. Λαγκάρντ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Real FM και συνέχισε: «Από τη στιγμή που η κ. Λαγκάρντ ήταν εύκαιρη και υπήρχε κενό στο πρόγραμμα το δικό της θεωρήθηκε σκόπιμο και από τη δική της την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε και το ΔΝΤ και η ελληνική κυβέρνηση ότι μεσούσης αυτής της διαπραγμάτευσης είναι το καλύτερο δυνατό να γίνονται αρκετές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα».

Σχολιάζοντας τα θέματα που συζητήθηκαν, ανάμεσα τους το ασφαλιστικό και το εργασιακό, υπογράμμισε πως «Δεν ήταν μόνο αυτά τα δύο θέματα, συζητήθηκε συνολικά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group, στους θεσμούς, ένας εκ των οποίων είναι το ΔΝΤ και έγινε συζήτηση διεξοδική σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Προφανώς συζητήθηκαν και αυτά τα θέματα και η ελληνική πλευρά και ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, επιβεβαιώνοντας πως έχει τεθεί επί τάπητος. Ωστόσο, επεσήμανε πως το ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην λίστα μεταρρυθμίσεων.

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης και συμπλήρωσε:

«Η συζήτηση είναι ανοικτή, αυτό που έχει πει δηλαδή και η κυρία Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels group. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση».

Καταλήγοντας, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε στη δήλωση του νομικού συμβούλου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηλιαράκη περί swaps ύψους 49 δισ. τους πρώτους δύο μήνες και αν η ελληνική κυβέρνηση έχει συνάψει τέτοιες συμφωνίες λέγοντας πως «όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ο,τι κάνουμε σε σχέση με το δημόσιο χρέος, ό,τι κάνουμε σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά είναι όλα στο φως και είναι όλα υπό τον έλεγχο και την κρίση και του κοινοβουλίου και των κοινοβουλευτικών ομάδων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ