Ο Στρατούλης μιλάει για «ηρωική έξοδο» από το Μεσολόγγι: Ο λαός μπορεί να λέει τα περήφανα «όχι» - iefimerida.gr

Ο Στρατούλης μιλάει για «ηρωική έξοδο» από το Μεσολόγγι: Ο λαός μπορεί να λέει τα περήφανα «όχι»

SOOC/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε ένας λαός που όταν το αποφασίζει ο ίδιος μπορεί να λέει τα περήφανα ‘όχι’ του και πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του» ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το Μεσολόγγι.

Ο Δημήτρης Στρατούλης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 189η επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου και δήλωσε πως «Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ούτε ποτέ θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία. Οσοι την αντιμετωπίζουν και σήμερα ως τέτοια θα πρέπει να καταλάβουν πως πρόκειται για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό».

Εστειλε και μήνυμα πως τους εταίρους σημειώνοντας ότι θα πρέπει να σέβονται την απόφαση του λαού «πορεύεται χωρίς τα ανθρωποκτόνα μνημόνια» για να προσθέσει ότι «Ελεύθεροι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου απέδειξαν πως όσοι αντιστέκονται στους εκβιασμούς – όσο αδύναμοι κι αν φαίνονται – μπορούν να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η ιστορικότητα της επετείου «Μπορεί να μας βοηθήσει να υπερβούμε της προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, λόγω των πρακτικών οικονομικής ασφυξίας που εφαρμόζουν οι ισχυροί της Ευρώπης. Οι στιγμές αυτές μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ