Κουτσούμπας: Η συμφωνία γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο - iefimerida.gr

Κουτσούμπας: Η συμφωνία γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως νέο μνημόνιο χαρακτήρισε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση τόλμησε να τη φέρει στη βουλή.

Αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταλήγει μαζί με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει όλα τα μνημονιακά μέτρα, καθώς είναι συμφωνία επέκτασης τυπικά και ουσιαστικά του μνημονίου, «που γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ, σε χαιρετισμό του σε συνεστίαση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει τη μεταβατική συμφωνία στην Βουλή ούτε για έγκριση με ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας ότι αν αυτή είχε πραγματικά φιλολαϊκό περιεχόμενο, η κυβέρνηση θα την είχε φέρει στην Βουλή από την πρώτη στιγμή. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εισέπραξε την στήριξη όλων των άλλων κομμάτων «από τον Σαμαρά, τον Θεοδωράκη, μέχρι τον ναζιστή χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκο».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση βαφτίζει «εθνική προσπάθεια» την πολιτική της προκειμένου να διασφαλίσει περισσότερο ζεστό κρατικό χρήμα για τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ η «υπερήφανη διαπραγμάτευση» αφορά συμφέροντα της άρχουσας τάξης που η κυβέρνηση επιδιώκει να υπηρετήσει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι «όπως κι αν καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση, πάλι ο λαός θα βρεθεί στη γωνία, χαμένος, αν δεν οργανώσει έγκαιρα την αντεπίθεσή του».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες «δεν θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν το κίνημα, το λαό, τη νεολαία, σε νέα κατρακύλα, να ματώνει ες αεί», προσθέτοντας ότι «το πραγματικά νέο βρίσκεται στην εργατική τάξη, στο λαό, στην λαϊκή κοινωνική συμμαχία όλων των καταπιεσμένων, των πραγματικών παραγωγών του πλούτου και εδώ εναποθέτουμε την ελπίδα του λαού, για την εργατική εξουσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Κουτσούμπας ΚΚΕ μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ