Νεκρός σε τροχαίο ο ντράμερ των Lynyrd Skynyrd - iefimerida.gr

Νεκρός σε τροχαίο ο ντράμερ των Lynyrd Skynyrd

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία τραγική είδηση για την παγκόσμια ροκ σκηνή, αφού ο Ρόμπερτ Λιούις Μπέρνς Τζούνιορ, ο αρχικός ντράμερ των ιστορικών Lynyrd Skynyrd σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 64χρονος Μπερνς, πέθανε όταν το αυτοκίνητό του χτύπησε σε ένα γραμματοκιβώτιο και ένα δέντρο στο Κάντερσβιλ της Τζόρτζια λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως ανέφερε ο Τζέιμς Τάλεντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ στο δυστύχημα ενεπλάκησαν και άλλα δύο αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον Τάλεντ, ο μουσικός δε φορούσε ζώνη κατά τη στιγμή του ατυχήματος.

Ο Μπερνς ήταν μέρος του αρχικού line-up της μπάντας, η οποία σχηματίστηκε στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα το 1965.

Ο βασικός τραγουδιστής Ρόνι Βαν Ζαντ ξεκίνησε την μπάντα Noble Five με τον Μπερνς, τους κιθαρίστες Γκάρι Ρόσινγκτον και Αλεν Κόλινς και τον μπασίστα Λάρι Τζάνστρομ στη γενέτειρά τους. Στη συνέχεια άλλαξαν το όνομα της μπάντας κάνοντας αναφορά σε έναν γυμναστή που είχαν στο λύκειο.

Οι Lynyrd Skynyrd άλλαξαν τα μέλη τους κατά τη διάρκεια των ετών και έγραψαν ιστορικούς ύμνους της ροκ συμπεριλαμβανομένου του "Sweet Home Alabama" και του "Freebird". Ο Μπερνς έφυγε από το συγκρότημα πριν το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ τους, «Νuthin Fancy» το 1975, γιατί είχε «εξαντληθεί από την περιοδεία» σύμφωνα με τη βιογραφία του.

Ετσι ήταν αρκετά τυχερός ώστε να μη βρίσκεται στο αεροπορικό δυστύχημα του 1977 που σκότωσε τρία μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Βαν Ζαντ.

Οι Lynyrd Skynyrd εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2006 και κάνουν ακόμα περιοδείες με τον Ρόσινγκτον, το μόνο αρχικό μέλος που βρίσκεται ακόμα στην μπάντα.

«Σήμερα, δεν έχω λόγια... Αλλά θυμάμαι μόνο ότι ο Bob ήταν ένας αστείος τύπος» δήλωσε ο Ρόσινγκτον στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook. «Η καρδιά μου είναι με την οικογένειά του και ο Θεός να τον ευλογεί και να τους ευλογεί σε αυτή τη θλιβερή στιγμή. Ήταν 'ενας μεγάλος μεγάλος ντράμερ...»

Νεκρός σε τροχαίο ο ντράμερ των Lynyrd Skynyrd | iefimerida.gr 0
Νεκρός σε τροχαίο ο ντράμερ των Lynyrd Skynyrd | iefimerida.gr 1
Νεκρός σε τροχαίο ο ντράμερ των Lynyrd Skynyrd | iefimerida.gr 2
Νεκρός σε τροχαίο ο ντράμερ των Lynyrd Skynyrd | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ