Από πού εμπνεύστηκε η Βίκυ Σταμάτη το μήνυμα που χάραξε στο δέντρο - iefimerida.gr

Από πού εμπνεύστηκε η Βίκυ Σταμάτη το μήνυμα που χάραξε στο δέντρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήνυμα που έγραψε η Βίκυ Σταμάτη σε δέντρο έξω από την εκκλησία όπου βρέθηκε είναι από χθες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τι είχε στο μυαλό της η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου όταν χάραζε αυτό το μήνυμα, με σύμβολα και αριθμούς, στο δέντρο; Από πού το εμπνεύστηκε;

Τα ερωτήματα έχουν απάντηση: Η Βίκυ Σταμάτη έγραψε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, από το έργο του «Εκ του πλησίον», που εκδόθηκε το 1998.

Γράφει, συγκεκριμένα, ο μεγάλος Έλληνας ποιητής στο εν λόγω έργο: «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου: Ω δύσβατη, δύσβατη ζωή, από ποιο σοκάκι γίνεται κανείς να σε περάσει!».

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στη φωτογραφία, αυτούς ακριβούς τους στίχους του Ελύτη είχε στο μυαλό της η κ. Σταμάτη, οι οποίοι φυσικά παραπέμπουν στον γιο της, που τόσο πολύ αγαπά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ