Γιατί το Μαξίμου αλλάζει ξαφνικά τακτική: Δεν θέλει έκτακτο Eurogroup - iefimerida.gr

Γιατί το Μαξίμου αλλάζει ξαφνικά τακτική: Δεν θέλει έκτακτο Eurogroup

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σκιά των απειλών περί Grexit αλλά και των πιέσεων λόγω της φημολογίας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τις 9 Απριλίου, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι αλλάζει τακτική.

Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη σύσκεψη που είχε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου συζητήθηκαν η πορεία της διαπραγμάτευσης και των ανταλλαγών στοιχείων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων αλλά και το περιρρέον κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί αποφασίστηκε να μην ζητήσει η Ελλάδα έκτακτο Eurogroup αλλά να περιμένει το τακτικό που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου.

Αυτό γίνεται, προφανώς, για συγκεκριμένους λόγους: Η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε ένα έκτακτο Eurogroup με την πλάτη στον τοίχο, συρόμενη από την πίεση των ανεπαρκών ταμειακών διαθεσίμων.

Ετσι, ενώ μέχρι τώρα διαμήνυε ότι «καίγονταν» για λύση το δυνατόν συντομότερα, τώρα αφήνει να διαφανεί ότι έχει ελάχιστες υποχρεώσεις μέσα στον Απρίλιο και μπορεί να ανθέξει μέχρι την τακτική συνεδρίαση στις 24 του μηνός.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ακόμη, ότι θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης καθώς υπάρχουν «οριοθετημένες συγκλίσεις και διαφωνίες στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, βγαίνοντας από την σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ