Spiegel: Το ΔΝΤ έδωσε εντολή στο προσωπικό του να φύγει προσωρινά από την Αθήνα - iefimerida.gr

Spiegel: Το ΔΝΤ έδωσε εντολή στο προσωπικό του να φύγει προσωρινά από την Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις ημέρες πριν από το Πάσχα των Καθολικών και με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της να έχουν προσωρινά «παγώσει», το ΔΝΤ ανακάλεσε το προσωπικό του από την Αθήνα.

Όπως αναφέρει το Spiegel, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή ματαιότητα για περαιτέρω συζητήσεις, οι εργαζόμενοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο έλαβαν σήμερα από τα κεντρικά να αποχωρήσουν προσωρινά από την Αθήνα για να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει, πάντως, πως στις τάξεις του ΔΝΤ υπάρχει οργή για το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν. Μάλιστα, την Τετάρτη η δυσθυμία των εκπροσώπων του φάνηκε και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Κατά συνέπεια, οι συνομιλίες μεταξύ των ελληνικής ηγεσίας και των αξιωματούχων του ΔΝΤ μετατίθενται για τα μέσα Απριλίου, όπως αναφέρεται.

Σε αυτή τη τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το Spiegel, o αξιωματούχος της υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης αποτέλεσε το τεχνικό προσωπικό του Brussels Group «εντελώς ανίκανους».

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ: Προσπάθεια παραπληροφόρησης από ορισμένα ξένα ΜΜΕ

«Το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται στο δημοσίευμα. «Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills)».

Σχετικά με την αναφορά του δημοσιεύματος στην 9η Απριλίου - ότι δήθεν την ημερομηνία αυτή δεν θα αποπληρωθεί τη δόση προς το ΔΝΤ - το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση του για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters με την οποία διέψευδε το ενδεχόμενο αυτό.

Σε ότι αφορά τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, που αναφέρονται στο δημοσίευμα του Spiegel, το υπουργείο Οικονομικών θυμίζει ότι «υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Νίκος Θεοχαράκης Spiegel
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ