Χιλιάδες pocket size κατακόκκινα βιβλία θα μοιράσει τη Μεγάλη Τρίτη σε όλη τη χώρα το Ποτάμι [εικόνες] - iefimerida.gr

Χιλιάδες pocket size κατακόκκινα βιβλία θα μοιράσει τη Μεγάλη Τρίτη σε όλη τη χώρα το Ποτάμι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οπως τα σμήνη των πουλιών αλλάζουν ξαφνικά πορεία, έτσι και η χώρα μπορεί να αλλάξει πορεία και να σωθεί» γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο οπισθόφυλλο του μικρού, κατακόκκινου βιβλίου του Ποταμιού που από τη Μεγάλη Τρίτη θα πλημμυρίσει τη χώρα.

Το βιβλίο, που επιμελήθηκε γραφιστικά ο Φώτης Πεχλιβανίδης, έχει μέγεθος τσέπης και περιέχει δώδεκα ομιλίες του επικεφαλής του Ποταμιού: Από το «Ξεκινάμε» που ήταν η αναγγελία του κόμματος από τον Σταύρο Θεοδωράκη στις 26 Φεβρουαρίου (μιλώντας στην ουσία στους συνεργάτες του) μέχρι την «Ηδονή των συνθημάτων» στις 30 Μαρτίου, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ενημέρωση από τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Χιλιάδες pocket size κατακόκκινα βιβλία θα μοιράσει τη Μεγάλη Τρίτη σε όλη τη χώρα το Ποτάμι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το κόκκινο βιβλίο με τίτλο «Αυτό είναι το Ποτάμι» έχει περισσότερες από 250 σελίδες, θα κυκλοφορήσει σε χιλιάδες αντίτυπα και θα δοθεί χέρι-χέρι από εθελοντές και στελέχη του Ποταμιού σε όλη τη χώρα, ενώ στόχος είναι να φτάσει και στους Ελληνες του εξωτερικού.

Χιλιάδες pocket size κατακόκκινα βιβλία θα μοιράσει τη Μεγάλη Τρίτη σε όλη τη χώρα το Ποτάμι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με ειδικό σημείωμα στην εσωτερική σελίδα εξωφύλλου σε αυτό το έντυπο, που στην ουσία αποτελεί το μανιφέστο του Ποταμιού, γράφει: «Οπως τα σμήνη των πουλιών αλλάζουν ξαφνικά πορεία, έτσι και η χώρα μπορεί να αλλάξει πορεία και να σωθεί. Αρκεί να το προσπαθήσουμε. Αυτή τη φορά δεν φτάνει να θέλουμε. Πρέπει να πράξουμε».

Χιλιάδες pocket size κατακόκκινα βιβλία θα μοιράσει τη Μεγάλη Τρίτη σε όλη τη χώρα το Ποτάμι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το δε κείμενο του εξωφύλλου απηχεί την ομπαμική επιρροή, αφού αρχίζει με τη φράση «Μπορούμε; Ναι μπορούμε», για να συνδυάσει στη συνέχεια με μια παραλλαγή του εμβληματικού μότο του Ποταμιού «Γι' αυτό ξεκινήσαμε».

Χιλιάδες pocket size κατακόκκινα βιβλία θα μοιράσει τη Μεγάλη Τρίτη σε όλη τη χώρα το Ποτάμι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ