Μάρδας: Θα πληρώσουμε στις 9 Απριλίου το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Μάρδας: Θα πληρώσουμε στις 9 Απριλίου το ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποπληρώσει την δόση του δανείου στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη) δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Για τις 9 του μηνός είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters, ο Μάρδας στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα φορολογικά έσοδα του Μαρτίου είπε ότι αυτά είναι υψηλότερα των στόχων με την πρόσφατη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία να ενισχύει τα κρατικά ταμεία. Δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. Επιπλέον ανέφερε ότι «Περιμένουμε τις διαπραγματεύσεις, αλλά αν δεν αποδώσουν, υπάρχουν άλλες λύσεις που μπορεί να έρθουν. Εμείς τις γνωρίζουμε, αλλά δεν τα γνωρίζουν αυτά στο εξωτερικό». Τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πληρώνει τις υποχρεώσεις εγκαίρως αλλά και να έχει την απαραίτητη ρευστότητα στα χέρια της. Χαρακτήρισε δε «εικονική πραγματικότητα» τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέο μεσοπρόθεσμο που θα προσαρμόζει δαπάνες και έσοδα στα δεδομένα της νέας συμφωνίας.

Ο κ. Μάρδας τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι θυρίδες για να φορολογηθούν, ωστόσο, είπε πως αν οι κάτοχοί τους θέλουν να απαλλαγούν από το άγχος καλό θα είναι να βγουν να δηλώσουν και να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαρδας ΔΝΤ δόση πληρωμή 9 απριλιου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ