Συνέβη κι αυτό: Γερμανική τράπεζα κατέθεσε αγωγή κατά της εποπτείας από την ΕΚΤ - iefimerida.gr

Συνέβη κι αυτό: Γερμανική τράπεζα κατέθεσε αγωγή κατά της εποπτείας από την ΕΚΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική της «επανάσταση» κάνει μια μικρή τοπική τράπεζα που εδρεύει στη Νότια Γερμανία, καθώς, κατέθεσε αγωγή κατά της εποπτείας της ΕΚΤ.Η Landeskreditbank Baden-Wurttemberg είναι η πρώτη τράπεζα που κινείται νομικά κατά των διευρυμένων αρμοδιοτήτων της κεντρικής τράπεζας.

Οπως αναφέρουν οι Financial Times, η Landeskreditbank, αναπτυξιακή τράπεζα, αναφέρει πως συμφωνεί με την ανάγκη ενός εποπτικού μηχανισμού, ωστόσο, διαφωνεί με το ανατεθεί στην ΕΚΤ αυτός ο ρόλος.

Η ΕΚΤ έχει έναν αριθμό κριτηρίων για το αν μια τράπεζα πρέπει να βρίσκεται υπό την εποπτεία της, όπως αν έχει ενεργητικό πάνω από 30 δισ. ευρώ ή αν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε ένα συγκεκριμένο κράτος της Ε.Ε.

Η L-Bank, με ενεργητικό πάνω από 70,68 δισ. ευρώ το 2013, υποστηρίζει πως «η μηχανική αυτή προσέγγιση» δεν είναι η κατάλληλη, λέγοντας πως η εποπτεία από τον SSM της ΕΚΤ συνοδεύεται από μεγάλη γραφειοκρατία και κόστος.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο, η ΕΚΤ αντικατέστησε τις εθνικές αρχές ως η υπεύθυνη εποπτική αρχή για τις 123 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γερμανική τράπεζα ΕΚΤ εποπτεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ