Γιόγκα τέλος -Τι είναι ο «διαλογισμός οργασμού» που κάνει θραύση [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιόγκα τέλος -Τι είναι ο «διαλογισμός οργασμού» που κάνει θραύση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαλογισμός οργασμού. Αυτή είναι η νέα μόδα που σαρώνει στη Μεγάλη Βρετανία και έχει κλείσει όλα τα... στούντιο γιόγκας.

Ο διαλογισμός οργασμού γνωστός στη Βρετανία και ως «ΟΜ» είναι μια πρακτική που παντρεύει το σεξ με τη συναίσθηση και σύμφωνα με τους ιδρυτές της ενθαρρύνει «τη σύνδεση, τη ζωτικότητα και την ευελιξία», ενώ «καλλιεργεί μια μεγαλύτερη σύνδεση» μεταξύ των συντρόφων.

Γιόγκα τέλος -Τι είναι ο «διαλογισμός οργασμού» που κάνει θραύση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η πρακτική αυτή η οποία αποτελεί έμπνευση της Αμερικανίδας επιχειρηματία Νικόλ Ντεντόν, έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από τη γιόγκα και το διαλογισμό. Σύμφωνα με τους καθηγητές του «διαλογισμού οργασμού» στόχος του μαθήματος είναι η διέγερση της κλειτορίδας για 15 λεπτά περίπου χωρίς διακοπή. Στόχος δεν είναι κατ' ανάγκη ο οργασμός αλλά μια... έντονη αίσθηση.

Η Ντεντόν δίδαξε για πρώτη φορά «διαλογισμό οργασμού» στις ΗΠΑ το 2001 και από τότε η τρέλα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10.000 επαγγελματίες καθηγητές «διαλογισμού οργασμού» και 30 εξειδικευμένα κέντρα.

Τα μαθήματα γίνονται και σε τάξεις και σε... ιδιαίτερα, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να πηγαίνουν στο μάθημα, αν το θέλουν και παρέα με το ταίρι τους. Μια συνεδρία επτά ωρών στοιχίζει κατά μέσο όρο 195 λίρες.

Ποιοι πηγαίνουν

Η γυναίκα που έφερε το «διαλογισμό οργασμού» στη Μεγάλη Βρετανία δηλώνει ότι στις τάξεις συναντά κανείς γυναίκες όλων των ηλικιών, από 20 έως 80 ετών. «Ερχονται τόσο μόνες τους, όσο και παρέα με τους συντρόφους τους, με τους οποίους μπορεί να είναι μαζί μόνο ένα χρόνο, αλλά και... 30. Γιατροί, δάσκαλοι, καλλιτέχνες, προγραμματιστές, για να το πούμε απλά, έρχονται οι πάντες»,λέει.

Γιόγκα τέλος -Τι είναι ο «διαλογισμός οργασμού» που κάνει θραύση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πώς γίνονται τα μαθήματα

«Ενα βίντεο από ένα μάθημα «διαλογισμού οργασμού» σε σχολή του Λονδίνου δείχνει μια γυναίκα να βρίσκεται ξαπλωμένη στο πάτωμα με μια πετσέτα κάτω από το κεφάλι της και γυμνή από τη μέση και κάτω. Δίπλα της κάθεται ο δάσκαλός της», μεταφέρει η Daily Mai.

Γιατί πηγαίνουν σε αυτά τα μαθήματα

Η Ντόνσον, η οποία έχει διδάξει επί οκτώ χρόνια διαλογισμό οργασμού τονίζει: «Είναι κάτι που ένα ζευγάρι μπορεί να κάνει μαζί για να αυξήσουν τη σύνδεση, τη ζωτικότητα, την ευελιξία και να δυναμώσουν το δεσμό τους. Πιστεύω ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για τα μαθήματα αυτά γιατί ο πολιτισμός μας στο σύνολό του είναι έτοιμος για κάτι διαφορετικό, πέρα από το σεξ και τις σχέσεις που είχαν μέχρι τώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτή τη διαφορετική προσέγγιση. Κάποιος που το έχει συνειδητοποιήσει μπορεί να έρθει σε εμάς γιατί έχουμε τη δυνατότητα να του προσφέρουμε την πληροφορία που χρειάζεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαλογισμός οργασμού γιόγκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ