Bαρουφάκης: Δεν δώσαμε εμείς την λίστα στους Financial Times - iefimerida.gr

Bαρουφάκης: Δεν δώσαμε εμείς την λίστα στους Financial Times

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αναφορά στον Peter Spiegel των Financial Times και τον ρόλο των ιστοσελίδων, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα στη Βουλή ότι δεν είναι δυνατόν η κοινή γνώμη να ενημερώνεται για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους με αυτό τον τρόπο.

Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης είχε πει πως δυστυχώς οι βουλευτές ενημερώνονται από το διαδίκτυο για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων και την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Αυτό δεν ήταν δική μας επιλογή, μας επιβάλλεται η πλήρης εμπιστευτικότητα όσων λέγονται. Κρίνω ότι αυτή η εμπιστευτικότητα θίγει τα συμφέροντα της Ευρώπης και ότι αυτές οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς». Πρόσθεσε πως «Κάναμε αίτημα να δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις του Eurogroup και μας είπαν όχι και βλέπουμε την ίδια ώρα να δημοσιοποιούνται σε ιστοσελίδες».


Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στη λιστα που δημοσίευσε ο Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times, είπε ότι δεν το διέρευσε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα ήθελε να είχε σε κοινή θέα της κοινής γνώμης, τις προτάσεις της.
"Αυτού του είδους η δήθεν εμπιστευτική διαδικασία, υπονομεύει τις σχέσεις των χωρών των Ευρωπαϊκής Ένωσης» επέμεινε ο υπουργός.

Πρόσθεσε «ματώνουμε στις διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν θα γίνονται ποτέ ανυπόγραφα όπως με το e-mail Χαρδούβελη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ